Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Dünya Bankası: Enflasyon ve savaş büyümeyi azaltacak

Dünya Bankası: Enflasyon ve savaş büyümeyi azaltacak


Dünyanın dört bir yanındaki büyük ve küçük uluslar için ekonomik durgunluğu önleme olasılığı giderek azalıyor. Salı günü Dünya Bankası’nın raporu Ukrayna’daki savaşın, tedarik zinciri tıkanmalarının, Çin’de Covid-19 ile ilgili kapanmaların, enerji ve gıda fiyatlarındaki baş döndürücü artışların ekonomiler üzerinde giderek artan bir zarara yol açtığı konusunda uyarıda bulundu. 

Bankanın Başkanı David Malpass yaptığı açıklamada bu sorunların büyümeyi sekteye uğrattığını, birçok ülkenin durgunluktan kaçmaya çalışırken zorlanacağını söyledi.

İŞGALDEN ÖNCEKİ TAHMİNDEN ÇOK DAHA DÜŞÜK

Dünya büyümesinin 2021’deki yüzde 5,7’den bu yıl yüzde 2,9’a gerilemesi bekleniyor. Bankanın Küresel Ekonomik Beklentiler raporunda sunulan görünüm, Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmeden önceki tahminden daha düşük. Ancak aynı zamanda IMF’nin Nisan ayındaki yüzde 3.6’lık öngörüsünden de daha karamsar. Ekonomik büyümenin önümüzdeki yıl da durgun olması bekleniyor. Bu on yılın geri kalanında elde edilecek ortalamanın 2010’ların altında kalacağı tahmin ediliyor. 

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version