Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Diyarbakır MHP il teşkilatının fesih sebebi belli oldu; il başkanı ‘cinsel istismar’dan tutuklandı

Diyarbakır MHP il teşkilatının fesih sebebi belli oldu; il başkanı ‘cinsel istismar’dan tutuklandı


Görevden alınan MHP Diyarbakır İl Başkanı Cihan Kayaalp, MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın’la birlikte görülüyor.

MHP Diyarbakır il teşkilatının feshedilmesinin sebebi belli oldu! Diyarbakır’da kapısına kilit vurulan MHP’nin İl Başkanı Cihan Kayaalp ve bazı yönetim kurulu üyeleri gözaltına alındı. Şahıslar ‘cinsel istismar, ihaleye faset karıştırmak, gasp, tehdit ve şantajla’ suçlanıyor. Cihan Kayaalp, ‘cinsel istismar’ suçundan tutuklandı. Kayaalp’in 16 yaşındaki bir çocuğa sistematik olarak cinsel istismarda bulunduğu öne sürüldü.

MHP Genel Merkezinin ‘görülen lüzum üzerine’ kapısına kilit vurduğu MHP Diyarbakır İl teşkilatının başkan ve bazı yöneticileri gözaltın alındı. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı ile gece yarısı yapılan operasyonda MHP İl Başkanı Cihan Kayaalp gözaltına alındı. Bazı yöneticilerin ise arandığı öğrenildi.

‘Cinsal istismar’ suçlamasıyla tutuklanan Cihan Kayaalp’in Süleyman Soylu’yla da birden fazla fotoğrafı bulunuyor.

Emniyete götürülen Kayaalp’in ifada işlemleri devam ederken, gözaltı gerekçesinin ‘gasp, tehdit ve şantaj’ gibi iddialardan kaynaklandığı öğrenildi. Son bir yıl içerisinde iki kişinin bu iddialar ile emniyete başvurduğu belirtiliyor. Bazı yönetim kurulu üyelerinin ise arandığı belirtildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından Kayaalp, Adliyeye sevk edildi. Savcılık sorgusunun ardından ise tutuklanması istendi.

DHA’nın aktardığına göre Cihan Kayaalp, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece, ‘cinsel istismar’ suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. Kayaalp’in 16 yaşındaki bir çocuğa sistematik olarak cinsel istismarda bulunduğu öne sürüldü.

T24’ten Candan Yıldız’ın haberine göre olayı öğrenen aile Diyarbakır Emniyeti’ne MHP’li Cihan Kayaalp ve ilişkide olduğu iddia edilen O.K. hakkında şikâyette bulundu. Bunun üzerine şikâyet Ankara Genel Merkez’e kadar emniyet kanallarından ulaştırıldı. MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın dün sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile MHP Diyarbakır İl Teşkilatı’nın feshedildiğini binaya kilit vurulduğunu açıkladı.

 

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version