Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Danışmanı anlattı: Akşener’in Kılıçdaroğlu’ndan özür dilediği gün ne konuşuldu?

Danışmanı anlattı: Akşener'in Kılıçdaroğlu'ndan özür dilediği gün ne konuşuldu?


İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in danışmanı Murat İde, Ankara Milletvekili İbrahim Halil Oral’ın CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu için kullandığı sözler sonrası dilenen özrün perde arkasını Yeniçağ’daki köşesine taşıdı. İde, Akşener’in yaşanalar üzerine, “Bu parti meselesi değil, memleket meselesi.. Çıkacağım ve özür dileyeceğim…Böyle bir konuda 1 dakika bile büyük gecikmedir” dediğini aktardı.

Akşenir’in basın danışmanı Murat İde o gün otobüste yaşananları anlattığı yazısında özür dilemesi için 4.5G üzerinden canlı yayında yapmasını önerdiği ama Akşener’in bunu reddettiğini belirtti. İde yaşananları anlattığı yazısının ilgili kısmı şöyle:

“…Meral Akşener’in o açıklamayı yapmadan önceki tavrına dair bir notu paylaşmak isterim..

Bu konu, o yayının sosyal medyada yayıldığı gecenin sabahında, yani Perşembe sabahı, Sakarya’nın Kocaali ilçesine doğru otobüste giderken konuşuldu..

Her zaman yaptığı gibi fikirleri sordu.. Ardından da net bir şekilde ne yapacağını söyledi;

-Bu konuda dolambaçlı yol olmaz.. Pusuda bekleyenlerin ekmeğine yağ sürülmesine izin vermem.. Bu parti meselesi değil, memleket meselesi.. Çıkacağım ve özür dileyeceğim.. Başka türlü tamiri olmaz..

Benim önerim, açıklamayı, bir saat sonraki Karasu ilçesinde yapması yönünde oldu.. Çünkü orada ajanslar 4.5G üzerinden canlı yayın yapacaktı..

“Hayır” dedi ve ekledi;

-Böyle bir konuda 1 dakika bile büyük gecikmedir.. Hemen burada, Kocaali’de konuşacağım..

Nitekim, Kocaali’de seyyar kürsüye çıktı ve “Başta Kemal Bey olmak üzere, incinen tüm kardeşlerimden, İYİ Parti Genel Başkanı olarak özür diliyorum” dedi..

NE OLMUŞTU?

Ankara Masası’nda Fatih Atik’e konuşan Halil Oral, Kemal Kılıçdaroğlu’nun olası cumhurbaşkanı adaylığı konusunda Alevi olmasını gündeme getirdi. Oral açıklamasında, “Alevi olması benim açımdan bir engel değil, çünkü ben tanıyorum, ilkelerini biliyorum. Ancak siyasette maksat kazanmaktır. Türkiye’deki genel objektif açısından baktığımda bir çekince görürüm. Türkiye’nin yüzde 65’i yüzde 70’i muhafazakar profil çiziyorsa, ona hitap edebilen, farklı bir isimle çıkılır” dedi.

Oral açıklamasının devamında ise “Türk toplumu açısından, yani Sünni diyebileceğimiz daha Müslüman kesim tarafından bu bir endişedir. Bu bir oy verilmemesi gereken bir problemdir. Bu açıdan bakılabilir. Ama Alevi olduğu için Kılıçdaroğlu’nun (aday) yapılmaması, bence bir engel değil” demişti.

Akşener, bu sözlerin 13 gün sonra sosyal medyada yayılarak tepki çekmesi üzerine “Alevilik üzerinden yapılan her türlü tarifi şiddetle reddediyorum. Sayın Kılıçdaroğlu başta olmak üzere üzülen her bir kardeşimden İYİ Parti Genel Başkanı olarak özür diliyorum” demişti.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version