Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Çin ziyaretindeki performansı hayal kırıklığı yaratan BM komiseri göreve devam etmeyecek

Serbestiyet


BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Michelle Bachelet, insan hakları savunucuları ve pek çok Batılı siyasetçiden sert eleştiriler aldığı son Çin ziyaretinin ardından göreve ikinci kez aday olmayacağını açıkladı.

2018’de BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği görevine gelen eski Şili Devlet Başkanı Bachelet sosyal medya hesabından, yüksek komiser olarak son oturumunu açtığını belirterek “Şili’ye geri dönme ve ailemle birlikte olma zamanı” dedi.

Geçtiğimiz ay Uygur Özerk Bölgesi’ni de kapsayan altı günlük bir Çin ziyareti yapan Bachelet, uluslararası toplumun “soykırım” dediği Uygurlara baskı uygulamalarındaki etkisiz tutumu nedeniyle çok eleştiri almıştı.

Bachelet, göreve yeniden aday olmama kararının Çin gezisi sonrası gelen tepkilerle ilgili olmadığını ve görev süresinin dolacağı 31 Ağustos’tan önce bir yıla yakın süredir beklenen Uygurlarla ilgili insan hakları raporunun yayımlanacağını belirtti.

İnsan hakları savunucuları ve dünyanın farklı yerlerinde yaşayan Uygur diasporası temsilcileri bir süredir Bachelet’i istifaya çağırıyordu.

Önceki İçerikMAK Araştırma: 18-29 yaş grubunda AK Parti hiçbir bölgede birinci parti değil
Sonraki İçerikCHP’li Bolu belediye başkanı ihraç istemiyle disiplin kurulunda, Bilecik belediye başkanı ihraç edildi


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version