Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

CHP’li Karabat, kamu bankalarındaki ‘kredi’ vurgununu rakamlarla anlattı: Yağma Hasan’ın böreği!

CHP’li Karabat, kamu bankalarındaki ‘kredi’ vurgununu rakamlarla anlattı: Yağma Hasan’ın böreği!


CHP Parti Meclisi Üyesi ve İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, Vakıfbank üzerinden yandaşlara verilen ‘kredilerle’ yapılan vurgunu rakamlarla anlattı. Karabat’ın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlara göre kamu bankalarında yönetim kurullarına atanan isimler sadece dolgun maaş ve harcırah almakla kalmıyor. Asıl işleri ‘yandaş’ şirketlere milyarlarca liralık krediler sağlamak. Özgür Karabat’ın Sayıştay raporlarını da dayanak yaptığı paylaşımlarına göre kamu bankalarından yandaşlara sağlanan kredilerin önemli bir kısmı ‘batık’ olarak milletin sırtına yükleniyor.

Özgür Karabat, “2020 yılında “zarar niteliğinde kredi ve diğer alacaklar” 14.579.514.000 TL oldu. “Tahsili şüpheli krediler” 2.378.547.000 TL olurken, “tahsil imkanı sınırlı krediler” 486.196.000 TL’ye ulaştı. Toplamda 17.4 milyar TL bu milletin cebinden uçtu gitti. Gençlere KYK borcu ve faizi için icra başlatan devlet, Vakıfbank üzerinden milyarlarca liralık krediyi karşılıksız bir şekilde yandaşlarına dağıtıyor. Kimse bunun hesabının sorulmayacağını zannetmesin!” diyor.

VAKIFBANK’TAN UÇURULAN MİLYARLAR
1) Şimdi okuyacağınız satırlar, ülkenin nasıl talan edildiğinin ötesinde vahim bir durumu gösteriyor. Vatandaş 3 kuruşa muhtaç hale gelmişken, AKP’nin ne olursa olsun “ranttan” vazgeçmediğini göreceksiniz.

— Özgür KARABAT (@OzgurKarabatCHP) June 15, 2022

Özgür Karabat’ın konuyla ilgili paylaşımları şöyle:

VAKIFBANK’TAN UÇURULAN MİLYARLAR

YÖNETİM KURULU ÜYELERİNE 33,4 MİLYON TL HARCIRAH ÖDENMİŞ

17,4 MİLYAR TL MİLLETİN CEBİNDEN UÇTU

RİSKLİ KREDİLERLE İLGİLİ HİÇ BİR İŞLEM YAPILMIYOR

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇


Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version