Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Britanya’da yüksek mahkeme, 12 yaşındaki çocuğun yaşam destek ünitesinin kapatılmasına karar verdi

Britanya'da yüksek mahkeme, 12 yaşındaki çocuğun yaşam destek ünitesinin kapatılmasına karar verdi


Britanya’da yüksek mahkeme, Kraliyet Londra Hastanesi’nde komada olan 12 yaşındaki Archie Battersbee’nin beyin ölümünün gerçekleştiği gerekçesiyle, iyileşme şansının kalmadığını da belirterek yaşam desteğinin sonlandırılmasına hükmetti.

Battersbee’nin annesi Annesi Holly Dance ve babası Paul Battersbee karara karşı çıkarak, Hristiyan Hukuk Merkezi’nin desteğiyle hukuki mücadele başlattı. aile kamuoyunun desteğini alabilmek için de kampanya başlattığını duyurdu.

Archie Battersbee (12), 7 Nisan’da, Essex’teki evlerinde bilincini kaybetmiş halde bulundu. Beyninde hasar tespit edilen Battersbee, başkent Londra’daki bir hastaneye kaldırılmıştı.

Diken’de yer alan habere göre; Yüksek mahkemenin aile biriminde, geçen hafta üç gün süren duruşmalarda uzmanlar, çocuğun ‘geri dönüş’ şansının olmadığını ve yaşam destek ünitesinin kapatılması gerektiğini savundu.

Hastaneyi yöneten, Ulusal Sağlık Sistemi (NHS) çatısı altındaki Barts NHS Vakfı’nın avukatları da doktorların ‘Archie için en doğru olan kararın alınması için çabaladıklarını’ söyledi.

Mahkeme kararıyla yıkıldıklarını söyleyen Holly Dance, temyize gideceklerini açıkladı.

‘ARCHİE’DEN VAZGEÇMEYECEYİZ’

Oğlunun beynindeki hasarın, ‘internette dâhil olduğu bir etkinlik, bir yarışma’yla ilintili olduğunu düşünen Dance, karar açıklandıktan sonra yayımlanan açıklamada şu ifadeleri kullandı:

”Büyük hayal kırıklığı oldu benim için. Oğlumun yanı başında olmam gerekirken mahkeme işleriyle uğraştım. Bir MR sonucundan yola çıkıp ‘ölmüş olabileceği’ kanısına varılması doğru değil. Ailemizin isteklerini reddetmesi de korkunç bir durum. Archie’ye yeteri kadar zaman verilmedi. O hala nefes alıyor, elimi tuttu ve annesi olarak onun hala yanımda olduğunu biliyorum. Beyin ölümü sonrasında kendine gelen mucizevi vakalar biliyorum. Tanrı kendisi alana kadar gitmesine izin vermeyeceğim. Temyize gideceğiz. Archie’den vazgeçmeyeceğiz.”

Hâkim Arbuthnot, kararında, 31 Mayıs’ta çekilen MR’a göre Archie Batterbee’nin o gün ‘öldüğü’ kanısına varıldığını belirterek şu ifadeleri kullandı: ”Kraliyet Londra Hastanesi’ndeki tıp profesyonellerine Archie Battersbee’nin cihaz destekli (mekanik) olarak soluk almasına son vermeleri için izin veriyorum. Ailesinin ona olan bağı inanılmaz. Ama Archie solunum cihazına bağlı kalırsa, ani ölümle sonuçlanabilir, iyileşme şansı yok. Archie’nin ölmüş olduğu kanaatine varmasaydım da yaşam destek hizmetinin onun için en doğru şey olduğu kanısına varmazdım. Atılacak adımlar yasaya uygun.”

NHS yetkililer, yaşam destek ünitesinin kapatıldığı süreçte Archie Battersbee’ye ve aileye ellerinden gelen desteği vereceklerini söyledi.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version