Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Bild: Almanya, havalimanlarındaki eksikliği gidermek için Türkiye’den binlerce geçici personel alabilir

Bild: Almanya, havalimanlarındaki eksikliği gidermek için Türkiye'den binlerce geçici personel alabilir

Serbest Görüş Dış Haberler

Almanya’nın ülkedeki havalimanlarında yaşanan personel eksikliğiyle yaz aylarında mücadele edebilmek için geçici yabancı personel programı başlatmayı planladığı öğrenildi. Türkiye’den binlerce personelin geçici olarak işe alınabileceği belirtildi.

The Guardian’ın Bill gazetesinden aktardığı habere göre, Almanya havalimanı hizmet sağlayıcıları, temmuz ayından itibaren birkaç ay çalışmak üzere Türkiye’den binlerce personel işe almayı planlıyor. 

Almanya Çalışma Bakanı Hubertus Heil, hükûmetin, Almanya’da geçici çalışma için acil olarak ihtiyaç duyulan personelin yurt dışından girişinin yolunun açılmasının planlandığını söyledi. Heil, işverenlerin gelecek işçilere kolektif olarak anlaşılmış maaşları ödemesi ve konaklama desteği sunması gerekeceğini ekledi.

İçişleri Bakanlığı’ndan bir yetkili, yabancı geçici işçilerin havalimanı güvenlik kontrolü gibi daha uzun eğitim gerektiren alanlarda değil, bagaj toplama gibi görevlerde çalışacağını söyledi.

Avrupa genelinde havalimanlarında, uluslararası seyahatlerin pandemiyle geçen iki yılın sonunda yeniden tam anlamıyla başlamasıyla yoğunluk kaynaklı sıkıntılar yaşanıyor. 

Alman Ekonomi Enstitüsü tarafından yapılan bir araştırma, ülkedeki havalimanlarında şu an 7 bin 200 personel eksiği olduğunu ortaya koydu. 

Bild gazetesi, söz konusu haberi aktarırken Almanya’ya 1950’lerin ortasından 1970’lerin sonuna kadar Türkiye, Yunanistan, İtalya gibi ülkelerden giden işçiler için kullanılan “misafir işçi” ifadesini kullandı. 

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version