Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Bakan Bozdağ: Finlandiya’da 6 PKK’lı, 6 FETÖ’cü; İsveç’te de 10 FETÖ’cü, 11 PKK’lının iadesini hatırlatacağız

Bakan Bozdağ: Finlandiya'da 6 PKK'lı, 6 FETÖ'cü; İsveç'te de 10 FETÖ'cü, 11 PKK'lının iadesini hatırlatacağız


Adalet Bakanı Bozdağ, “Finlandiya’da 6 PKK’lı, 6 FETÖ’cü, İsveç’te 10 FETÖ’cü, 11 PKK’lının dosyaları bekliyor. Mutabakattan sonra bunların iadesi hususunu yeniden yazacağız ve hatırlatacağız.” dedi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İsveç ve Finlandiya ile imzalanan üçlü NATO mutabakatına ilişkin yaptığı açıklamada, “Finlandiya’da 6 PKK’lı, 6 FETÖ’cü, İsveç’te 10 FETÖ’cü, 11 PKK’lının dosyaları bekliyor. Mutabakattan sonra bunların iadesi hususunu yeniden yazacağız ve hatırlatacağız. Yeniden bir dosya göndermemize gerek yok. Dosyalar orada, sözlerinin gereğini yerine getirmelerini bir kez daha isteriz” dedi.

 

Mutabakat metninin diplomatik bir öneme sahip olduğunu belirten Bozdağ, “PKK terör örgütü dışında, FETÖ, PYD, YPG’yi terör örgütü kabul etmeyen uluslararası sözleşmelerde de, ilk defa terör örgütü olarak nitelendirmiştir” dedi.

 

Bozdağ, mutabakat metninde yer alan ifadelerin uygulanıp uygulanmayacağını izlemek ve gerekenleri yapmak üzere güvenlik, adalet ve istihbarat birimlerinden oluşan bir izleme kurulunun oluşturulması son derece önemli olduğunu söyledi.


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version