Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

AYM, Türkiye’nin Sesi Partisi’nin amblemi hakkında kararını verdi: Amblemler seçmeni yanıltabilir

AYM, Türkiye’nin Sesi Partisi'nin amblemi hakkında kararını verdi: Amblemler seçmeni yanıltabilir


Eski Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen, Türkiye’nin Sesi Partisi’ni kurarak ambleminde “ak güvercin” görseli kullandı. DSP, Türkiye’nin Sesi Partisi’nin ambleminin kendi amblemlerine benzediğini iddia ederek AYM’ye başvurdu. AYM ise amblemin hükümsüzlüğüne, siyasi parti sicilinden terkinine karar verdi.

AMBLEMLER SEÇMENİ YANILTABİLİR

AYM, DSP’nin başvurusu üzerine, Türkiye’nin Sesi Partisi’nin ambleminin hükümsüzlüğüne ve siyasi parti sicilinden terkinine karar verdi. AYM kararının gerekçesi şöyle:

“Demokratik Sol Parti’nin amblemi incelendiğinde amblemde dikdörtgen mavi zemin üzerinde her iki kanadı da açık bir güvercin figürünün yer aldığı, bu figürün beyaz dikdörtgen ile çevrelendiği görülmektedir. Türkiye’nin Sesi Partisi tarafından kullanılan amblemde ise lacivert zemin üzerinde ağzında zeytin dalı bulunan ve her iki kanadı da açık bir güvercin figürü yer almaktadır.

Her ne kadar Türkiye’nin Sesi Partisi’nin ambleminde diğerinden farklı güvercin figürü ağzında bir zeytin dalı taşımakta ise de amblemin baskın figürünün güvercin olduğu, her iki partinin ambleminde de güvercin figürünün yaklaşık olarak aynı büyüklükte, aynı renkte ve aynı yönde uçak halde kanatları açık bir şekilde yer aldığı gözetildiğinde amblemlerin seçmenin yanılmasına sebep olabileceği değerlendirilmiştir.”

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version