Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Albay, Astsubay, Uzman Çavuş, eski askeri öğrenci… 47 gözaltı daha

4’ü görevde, 7’si emekli, 34’ü ihraç 45 asker için daha gözaltı kararı


Türk Silahlı Kuvvetleri’nde Gülen cemaatine yönelik soruşturmalar kapsamında, İzmir merkezli 16 ilde muvazzaf, eski asker ve eski askeri öğrenci olmak üzere 47 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca, yönelik yürütülen soruşturma çerçevesinde, Türk Silahlı Kuvvetleri’nde (TSK) Gülen cemaatine üye oldukları iddia edilen ve ankesörlü/sabit hatlardan ya da büfelerde kurulu kontörlü telefonlardan iletişim kurduğu tespit edilen; 23’ü Kara Kuvvetleri, 1’i Deniz Kuvvetleri, 5’i Hava Kuvvetleri Komutanlıkları ve 2’si Jandarma Genel Komutanlığı’ndan olmak üzere 27’si muvazzaf 31 asker, 16’sı 15 Temmuz’daki darbe girişimi sonrası ilişikleri kesilen askeri okul öğrencisi toplamda 47 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, İstihbarat Şube Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, bu kişilerin gözaltına alınması için İzmir merkezli 16 ilde eş zamanlı operasyon başlattı. Haklarında gözaltı kararı verilenlerinden 1’inin Albay, 28’inin Astsubay, 2’sinin Uzman Çavuş rütbesinde olduğu öğrenildi.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version