Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

AKP’li bazı kesimler iktidar değişikliğine hazırlanıyor

AKP’li bazı kesimler iktidar değişikliğine hazırlanıyor


Mardin’de olası iktidar değişikliğine karşı yaşanan hareketlilik, önümüzdeki günlerde AKP’den büyük kopuşların yaşanacağının mesajını veriyor.

Türkiye’de olası erken seçim beklentisi ile birlikte olası bir iktidar değişimine karşı Mardin’de AKP’li önemli isimler ve aileler yeni arayışlara girmeye başladı. İktidarın çeperinden ayrılmak istemeyen kimi isimler birçok siyasi parti ile görüşmeler gerçekleştirirken, bir taraftan da uzun yılardır AKP ile hareket eden kesimleri kendi yanlarına almak için görüşmeler gerçekleştiriyor. Mardin’de AKP’nin kuruluşundan bu yana İl Başkanlığı, İlçe Başkanlığı, Belediye Başkanlığı, Belediye Başkan adaylığı yapmış isimlerin bir araya gelerek gerçekleştirdikleri görüşmeler, önümüzdeki günlerde AKP’den büyük kopuşların yaşanacağı izlenimi veriyor.

 

AKP’NİN ÖNEMLİ 3 İSMİ

 

İddialara göre; Mardin’de AKP’den kopan bu isimlerin başında, belediye başkanlığı yapmış bir isim, belediye başkan adayı ve milletvekili adayı olan bir isimle, bir dönem 15 yıla yakın AKP’de belediye başkanlığı yapmış bir isim ve Derik eski İlçe Başkanı Ali Osman Tutal geliyor.

 

Bu konuda Ali Osman Tutal, sanal medya hesabından açık bir şekilde mesaj verdi. Tutal, “Sessizler konuşmaya karar verdi” diye başladığı mesajında, “Eskiden olduğu gibi şimdi de; geniş kapsamlı istişarelerimizi yapıp çok düşündük. Ve kararlarımızı uygulamaya az kaldı” dedi.

 

Ancak diğer iki isim ise, şu ana kadar herhangi bir açıklama yapmadı. İddialar üzerine Mezopotamya Ajansı’nın (MA) ulaştığı söz konusu isimlerden biri, şimdilik isimlerinin açıklanmamasını istedi. Görüşmelerin olduğunu, henüz netleşmeyen kimi durumlar olduğunu belirten isim, görüşmelerin netleşmesi durumunda kamuoyunu bilgilendireceklerini söyledi.  

 

PARTİ İSMİ HENÜZ YOK

 

Kentin büyük ailelerinin önde gelen isimleri ile görüşen üçlü, şu ana kadar görüşmelerini herhangi bir siyasi parti ismi zikretmeden sürdürüyor. Kentte AKP içinde yer alan birçok isimle görüşmeler gerçekleştirerek, kendilerine katılmaları yönünde önerilerde bulunan üçlü, aynı zamanda muhalefetteki diğer siyasi partilerle de görüşmeler gerçekleştirdi. Gerek siyasi partilerin genel merkezlerinde gerekse de yerellerde siyasi partilerle yaptıkları görüşmelerde üçlü tekliflerini sundu.

 

KOPUŞLAR GERÇEKLEŞECEK

 

Kimi siyasi partilerden olumlu kimilerinden ise olumsuz yanıt aldıkları öğrenilen 3 ismin, AKP ile hareket eden kesimlerle yaptıkları görüşmelerden de olumlu sonuç aldıkları öğrenildi. Özellikle Kızıltepe, Artuklu, Midyat, Derik ve Yeşilli ilçelerinde her dönem iktidardaki partileri destekleyen aileler ile yapılan görüşmelerden olumlu sonuç aldıkları öğrenilen isimlerin görüşmeleri tamamladıktan sonra, ailelerin önde gelenleriyle ortak bir toplantı düzenlemesi bekleniyor. AKP’den kopan bu kesimlerin hangi siyasi partilerle hareket edeceği ise, toplantıların ardından netlik kazanacak.

 

KAYNAK: MEZOPOTAMYA AJANSI – AHMET KANBAL


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version