Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

AKP Grup Başkanvekili “dezenformasyon yasası” teklifini yorumladı: “Muhalefet kanun teklifini okumadan eleştiri yapıyor”

AKP Grup Başkanvekili "dezenformasyon yasası" teklifini yorumladı: "Muhalefet kanun teklifini okumadan eleştiri yapıyor"


AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal, CNN Türk’te “dezenformasyonla mücadele” yasa teklifiyle ilgili olarak açıklamalarda bulundu.

“Dezenformasyon gerçekliğin kaybı ile ilgilidir, gerçeği kaybedersek her şeyi kaybederiz. Dezenformasyon bir şeyin doğru veya yanlış olduğunun anlaşılamama durumudur.” diyen Ünal, ifade özgürlüğüne önem verdiklerini belirtti.

 

Ünal: ”Bir bilginin gerçeğe aykırı olup olmadığına en iyi yargı karar verir. Muhalefet kanun teklifini okumadan eleştiri yapıyor.” ifadelerini kullandı.

 

Kamuoyunda “dezenformasyon yasası” olarak adlandırılan AKP ve MHP’nin hazırladığı Basın Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, tali komisyon olan Dijital Mecralar Komisyonu’nda kabul edildi. Yasa teklifiyle ilgili görüşmeler önümüzdeki hafta Adalet Komisyonu’nda devam edecek. Teklif, Adalet Komisyonu’ndan geçmesi halinde TBMM Genel Kurulu’nda görüşülecek.


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version