Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Yunanistan basını: Erdoğan’ın Biden’la görüşememesi rahatsızlık yarattı

Yunanistan basını: Erdoğan’ın Biden’la görüşememesi rahatsızlık yarattı


Türkiye’nin ABD’den 40 adet yeni F-16 satın alma planları ile ilgili  olarak Yunanistan gazatesi Kathimerini ABD’nin Ankara’nın satın alma talebini bekletmesinden ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Joe Biden arasındaki görüşmenin gerçekleşmemesinden dolayı Ankara’nın baskıyı artırdığını yazdı.

Geçen ay Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bir araya geldiği ve pozitif açıklamaların geldiği görüşmeyi hatırlatan Kathimerini’ye konuşan diplomatik  kaynaklar “Ankara, Washington’a bölgede varlığını hissettirmek için başka bir yol buldu ve bu diplomatik bir yol değil” dedi.

Aynı kaynaklar, “Erdoğan halen ABD Kongresi’nin 40 F-16 Viper ve 80 modernizasyon kitini satın almasına onay çıkmasını beklerken, Türkiye’de güçlü bir tatminsizlik var” ifadesini kullandı.

Haberde, “Diğer tarafta, Türkiye Cumhurbaşkanlığı’ndan temsilcilerin önceden açıkladığı Erdoğan ile Biden arasında Brüksel’deki NATO Zirvesi’nde gerçekleşmesi beklenen görüşmenin olmaması durumu var. Bu sırada Yunanistan Başbakanı, 16 Mayıs’ta resmi olarak Beyaz Saray’a davet edildi” denildi.

Rusya-Ukrayna savaşı dolayısıyla Mart ayının sonunda Brüksel’de gerçekleşen NATO Olağanüstü Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi’nde Erdoğan ile Biden ayaküstü bir görüşme gerçekleştirmişti.

Makalede, Erdoğan’ın Biden’ın 1915 Olayları ile ilgili olarka soykırım kavramını kullanmasından dolayı duyduğu rahatsızlık da aktarıldı.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version