Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

‘Vicdanı olanlara soruyorum’ diyen Yeneroğlu: 14 yaşındaki bu çocuk, nasıl terör örgütü üyesi olur?

‘Vicdanı olanlara soruyorum’ diyen Yeneroğlu: 14 yaşındaki bu çocuk, nasıl terör örgütü üyesi olur?


Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı Avukat Mustafa Yeneroğlu, tıp fakültesi 3. sınıf öğrencisi Mustafa Enis Durak’ın 6 ayda üçüncü kez tutuklanarak cezaevine gönderilmesine tepkisini sürdürüyor. Yeneroğlu, dosya içeriğine dair son paylaşımlarında Mustafa Enis’e 12-14 yaşları arasında ankesörlü telefonla 4 kez arandığı ya da Kur’an okuduğu, sohbetlere katıldığı, namaz kıldığı için ceza verilmesinin adaletle alakası olmadığını yazdı. Yeneroğlu, “Vicdanı olanlara soruyorum: 14 yaşındaki bu çocuk nasıl terör örgütü üyesi olur? 2012 – 2014 yıllarında 12-14 yaş arasında olan bir çocuğun ankesörlü telefonla aranması onu (bırakın terörü) nasıl örgüt mensubu yapar?” ifadelerini kullandı.

Önceki gün Mustafa Enis Durak’ı gündeme getiren Avukat Mustafa Yeneroğlu, son yaptığı paylaşımlarda bu kez dosyanın içeriğin girdi. Mustafa Enis’in 11,5-14 yaşları arasında ankesörlü telefondan 4 kez arandığı ve bir tanığın ifadesiyle dini sohbetlere gittiği gerekçesiyle tutuklandığını hatırlattı. Ardından şunları yazdı:

NE OLMUŞTU?

Tıp fakültesi Mustafa Enis Durak, 6 ayda üçüncü kez tutuklanarak geçtiğimiz hafta cezaevine gönderilmişti. Durak, 2014 yılında Maltepe Askeri Lisesi’ni dereceyle kazanmış ve kapanana kadar iki yıl burada eğitim almıştı. 15 Temmuz’dan sonra okul kapandı. Mustafa Enis, eğitim hayatına Anadolu lisesinde devam etti. Tıp fakültesini kazandı. Ancak 2014 yılında, 14 yaşındayken ankesörlü telefondan arandığı gerekçesiyle hakkında soruşturma açıldı ve tutuklandı.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

ÖNCEKİ YAZIKarabük’te serbest bırakılan 9 kız öğrenci yeniden gözaltına alındıSONRAKİ YAZIŞanlıurfa’da ‘öğrenci yurdu’ AKP’li belediye başkanına tahsis edildi

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version