Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Ukraynalı yetkili: Bomba isabet eden bir okulda onlarca kişinin ölmüş olmasından korkuyoruz

Ukraynalı yetkili: Bomba isabet eden bir okulda onlarca kişinin ölmüş olmasından korkuyoruz


Ukrayna’nın doğusundaki ayrılıkçı Lugansk bölgesinde yer alan bir okula bomba isabet etmesi sonucu onlarca kişinin ölmüş olmasından endişe edildiği açıklandı. Lugansk bölgesi Valisi Serhiy Gayday, iki kişinin hayatını kaybettiğini teyit ederken, Bilohorivka’daki okulun enkazında onlarca kişinin ölmüş olmasından korkulduğunu ifade etti.

BBC Türkçe’de yer alan habere göre Vali Gayday, 90 kişinin binaya sığındığını ve 7’si yaralı 30 kişinin kurtarıldığını belirtti. Gayday, bombayı bir Rus uçağının attığını söyledi.

Gayday’ın suçlaması bağımsız kaynaklarca doğrulanmadı ve Rusya’dan herhangi bir açıklama da gelmedi.

‘TÜM KÖY OKULUNDA BODRUMUNDA SAKLANIYOR’

Telegram kanalında bilgi veren Vali Gayday, patlamanın binada yangına yol açtığını ve itfaiyecilerin alevleri üç saatte söndürebildiğini belirtti. Vali ayrıca neredeyse tüm köyün, okulun bodrumunda saklandığını açıklarken, nihai ölü sayısının sadece enkaz tamamen kalktığında belirlenebileceğini belirtti.

Gayday, Sihpilovo adlı komşu köydeki bir evin de Rus bombardımanına uğradığını ve burada da 11 kişinin mahsur kaldığını ifade etti.

BÖLGEDE ŞİDDETLİ ÇATIŞMALAR YAŞANIYOR

Rus birlikleriyle ayrılıkçı güçlerin Ukrayna ordusunun etrafını sarmaya çalıştığı Lugansk’ta şiddetli çarpışmalar yaşanıyor.

Bilohorivka, Ukrayna güçlerinin elindeki Severodonetsk’e yakın konumda bulunuyor. Bölgenin dış mahallelerinde dün şiddetli çatışmalar yaşandığı bildiriliyor.

Bu sabah saatlerinde Ukrayna’nın doğusundan çatışma haberleri gelmeye devam etti. Ayrılıkçı yetkililere göre Ukrayna güçleri Donetsk kentini ve Holmivskyi kentini bombaladı.

Donetsk ile birlikte Donbass bölgesinin bir kısmını oluşturan Lugansk’ın büyük kısmı son sekiz yıldır ayrılıkçı güçlerin elinde.

24 Şubat’ta başlayan Rus işgali, BM’nin verilerine göre en az 2345 sivilin ölümüne ve 2919 sivilin yaralanmasına yol açtı. Her iki tarafın güçlerinden de binlerce kişinin öldüğü ve yaralandığı belirtiliyor.

Çatışmanın başlamasından bu yana 12 milyondan fazla kişi evlerinden olurken, 5,7 milyon kişi ülke dışına kaçtı.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version