Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy: Kimsenin zaferimizi ilhak etmesine izin vermeyeceğiz

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy: Kimsenin zaferimizi ilhak etmesine izin vermeyeceğiz


Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, 2. Dünya Savaşı’nda kazanılan zaferin kutlandığı 9 Mayıs ile ilgili, “Bugün Nazizm’e karşı Zafer Bayramı’nı kutluyoruz ve kimsenin zaferimizi ilhak etmesine izin vermeyeceğiz.” dedi.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, İkinci Dünya Savaşı’nda Nazi Almanya’sının yenildiği 9 Mayıs’ın yıl dönümüne, Rusya’ya karşı verdikleri savaşı kazanacaklarını ve hiçbir toprak parçasından vazgeçmeyeceklerini söyledi.

 

9 Mayıs nedeniyle yapılan yazılı açıklamada Zelenskiy, “Nazizme Karşı Zafer Günü’nde yeni bir zafer için savaşıyoruz. Yol çok zorlu ama ama kazanacağımızdan şüphemiz yok” dedi.

 

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, halkının tarihte birçok kez kendi topraklarını savunmak için savaştığını ve kendi yollarını çizen ‘özgür insanlar’ olduğunu vurguladı.

 

Bugün de aynı yolda savaştıklarını, kimseye topraklarından bir parça bile vermeyeceklerini ifade eden Zelenskiy, “Hitler karşıtı koalisyondaki diğer uluslarla birlikte Nazizmi yenen atalarımızla gurur duyuyoruz. Ve kimsenin bu zaferi ilhak etmesine izin vermeyeceğiz, sahiplenmesine de izin vermeyeceğiz.” dedi.

 

Yazılı açıklamada şu ifadeler de yer aldı: “Özgür ruhumuzu bağlayabilecek hiçbir pranga yok. Özgür topraklarımızda kök salabilecek hiçbir işgalci yok. Özgür insanlarımıza hükmedebilecek hiçbir işgalci yoktur. Er ya da geç kazanacağız.”

 

“Çok yakında Ukrayna’nın iki Zafer Bayramı olacak”

 

Zelenskiy, atalarının zaferi boşa gitmesin diye her zaman kendileri, özgürlükleri ve bağımsızlıkları için savaştıklarını vurgulayarak “Atalarımız bizim özgürlüğümüz için savaştılar ve kazandılar. Biz de özgürlüğümüz ve çocuklarımızın özgürlüğü için savaşıyoruz ve bu nedenle kazanacağız.” dedi.

 

Atalarının 2. Dünya Savaşı’nda yaptıklarını asla unutmayacaklarını kaydeden Zelenskiy, “‘Tekrar edebiliriz.’ demiyoruz, çünkü Hitler rejiminin korkunç suçlarını zaten tekrarlayan, Nazi felsefesini miras alan, yaptıkları her şeyi kopyalayan 2 bin 194 günlük savaşın tekrarlanmasını ancak bir deli isteyebilir.” dedi.

 

Zelenskiy, çok yakında Ukrayna’nın iki Zafer Günü’nün olacağını söyleyerek “O zaman kazandık ve şimdi de kazanacağız. Ve Hreşçatik (meydanı) zafer geçit törenini görecek. Ukrayna’nın zaferini.” diye konuştu.


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version