Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Türkiye yazarı Uğur: Gıda enflasyonunda birinciyiz ama çözümsüz değiliz; yeter ki isteyelim

CHP'li Sarıbal: Gıda fiyatlarının tek sorumlusu AKP'dir; düğme baştan yanlış iliklendi


Türkiye gazetesi yazarı Fuat Uğur, “Gıda enflasyonunda birinciyiz ama çözümsüz değiliz; yeter ki isteyelim” görüşünü savundu.

Uğur yazısında, “Dünya tıpkı Pandemi’de olduğu gibi yeni kurgulanmış bir gıda tehdidiyle karşı karşıya. Hiç kendimizi “biz kendimize yeteriz” diye eğlemeyelim ve işi hafife almayalım. Aslında Kemal Kılıçdaroğlu’nun abukluklarına laf yetiştireceğimize bu konulara odaklanılsa daha iyi olacak. Sadece Çin değil. Hindistan buğday ve şeker ihracatını yasaklamasının ardından önceki gün pirinç ihracatını da kısıtladı. Bizim de stoklarımızı artırmamız, döviz kurunun yüksekliği nedeniyle üreticinin ihracatla elde edeceği geliri dikkate alarak alımlar yapmamız ve fiyatları şimdiden ABD’deki gibi belirleyerek iç piyasadaki arzı artırmalıyız.” düşüncesini dile getirdi.

Uğur yazısında şu ifadeleri kullandı: 

“Buna bağlı olarak da tedarik zincirindeki ve stokçuluktaki denetimleri kırmızı alarm seviyesinde artırıp cezaları en yüksek seviyeye çıkarmalı. Tarım Kredi Kooperatifleri KOOP MARKET’lerin ucuz ürün satmalarının yolu açılmalı. Tarımda girdi maliyetleri çok arttı. Enflasyon-döviz kuru kısır döngüsünü kıracağı için bu destekler daha da artırılmalı.”

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version