Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Taekvando Federasyonu: Sporcusuna tokat atan antrenör, tedbirli olarak Disiplin Kurulu’na sevk edildi

Taekvando Federasyonu: Sporcusuna tokat atan antrenör, tedbirli olarak Disiplin Kurulu’na sevk edildi


Diyarbakır’da, Türkiye Gençler Tekvando İl Seçmeleri’nde elenen sporcusuna tokat atan antrenör O.B. ile ilgili Türkiye Taekvando Federasyonu’ndan yazılı açıklama yapıldı.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın kutlandığı gün bir salonda Türkiye Gençler Tekvando İl Seçmelerine katılan kız sporcu, rakibine yenilip elenmiş ve antrenör O.B., kazanan rakip sporcuyu tebrik edip elenen sporcusuna tokat atmıştı.

 

Geriye doğru savrulan genç kız hiçbir şey yapmadan beklerken, O.B. de minderi terk etmişti. O anlar bir seyircinin cep telefonu kamerasına yansıdı.

 

Türkiye Taekwondo Federasyonu, olayla ilgili bir açıklama yayınladı.

 

“Dün, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın coşkusunu yaşarken gündeme gelen olay başta taekwondo camiamız olmak üzere toplumumuzun her kesiminin tepkisi çekmiştir” denilen açıklamada, Federasyonun gerekli işlemleri başlattığı belirtilerek “Söz konusu antrenör, tedbirli olarak Federasyonumuz Disiplin Kurulu’na sevk edilmiş olup, aynı antrenörle ilgili Diyarbakır Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Ceza Kurulu’na da gerekli işlemlerin yapılması için resmi yazı yazılmıştır. Söz konusu antrenör, hakkındaki soruşturma sonuçlanana kadar taekwondo ile ilgili bir görevde bulunamayacaktır” denildi.


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version