Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

“Süper bono, yaratacağı dayanılmaz yüke rağmen en geç temmuzda çıkmalı”

Karar yazarı Kahveci'den kur korumalı mevduatta 'tüzel kişi' düzenlemesi yorumu: Şimdi gözümüz 90 milyar dolarlık şirket pastasında


Dolar/TL Merkez Bankası’nın müdahaleleri ve kur korumalı mevduat (KKM) uygulamasının devreye alınmasına rağmen yükselişini geride kalan haftada da devam ettirdi. Dolar geçen hafta 16,50 seviyesine dayanırken, piyasalarda doların düşüşüne ilişkin tek beklenti ise süper bononun çıkarılması. 

Pazartesi günü Kabine Toplantısı’ndan enflasyona dayalı tahvil çıkacağı söylentileri doları 15,80’in altına çekmiş, beklenen gerçekleşmediğinde ise dolar yeniden 16 lirayı aşmıştı.

“En geç temmuzda çıkmalı”

Sözcü’nün aktardığına göre dolardaki yükselişle ilgili yetkililerin önlem almadığını belirten İstanbul Analytics’ten Güldem Atabay, şunları söyledi:

Türkiye’ye özel literatüre geçen arka kapı döviz satışları devam ediyor olsa da artan döviz talebi TL’yi dizginlemekte başarısız. KKM’de kalan vatandaşın hızla yüzde 90’a yönelecek enflasyon karşısında ezileceği gerçeği de süper bononun Hazine’ye yaratacağı dayanılmaz yüke rağmen en geç temmuz ortasına kadar devreye sokulmasını gerektiriyor.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version