Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Süleyman Soylu: Göçmenler pasaportlarını yırttıkları için sınır dışı edilemiyor

Süleyman Soylu: İBB’de terör örgütüyle irtibatlı kişilerin olduğu tespit edildi


İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye’nin yeni göç politikasını anlattığı konuşmasında göçmenlerin pasaportlarını yırttıkları için sınır dışı edilemediklerini söyledi. Soylu, parmak tanıma sistemi ile kayıt altına alınacak olan bu kişilerin tespit edilerek ülkelerine gönderileceğini anlattı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AKP Kadın Kolları Başkanlığı’na yaptığı sunumda ‘yeni göç politikası’yla ilgili ayrıntıları anlattı. Türkiye gazetesinden Ebru Karatosun’un haberine göre Soylu, göç politikasını 4 başlıkta şekillendirdiklerini kaydetti.

“Birinci olarak düzensiz göçle etkili mücadele kapsamında sorunun çözümü için etkili sınır güvenlik tedbirleri, ülke içerisinde etkin yakalama ile sağlıklı ve seri işleyen sınır dışı mekanizmalarının tesisini sağlıyoruz.” diyen Soylu, ardından şunları kaydetti:

Süleyman Soylu, sınır dışı işlemlerinin neden yapılamadığına ilişkin konuşurken ise ilginç bir gerekçe açıkladı. Türkiye’ye gelen sığınmacıların pasaportlarını yırttıklarını, bu nedenle sınır dışı yapılamadığını ifade eden Soylu, parmak tanıma sistemi ile kayıt altına alınacak olan bu kişilerin tespit edilerek ülkelerine gönderileceğini söyledi.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version