Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Şike sürecinde neler yaşandı? Hakan Şükür’den ilk kez duyacağınız bomba açıklamalar…

Şike sürecinde neler yaşandı? Hakan Şükür’den ilk kez duyacağınız bomba açıklamalar…


Eski Milli futbolcu Hakan Şükür, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ve iktidar medyasının tetikçi yazarlarından Rasim Ozan Kütahyalı arasındaki ‘kavgaya’ ve şike sürecinde yaşananlara dair çok önemli açıklamalarda bulundu. Fenerbahçe’ye şike davasında kumpas kurulduğu iddiasının tamamen uydurma olduğunu anlatan Hakan Şükür, şikenin bizzat dönemin kulüp yöneticileri ve oyuncuları tarafından kendisine itiraf edildiğini isim vererek anlattı.

Fenerbahçe’nin TFF’ye açtığı tazminat davasının bile ‘esastan’ reddedildiğini hatırlatan Hakan Şükür, Aziz Yıldırım ve Tayyip Erdoğan’ın o dönemde birbirlerinin arkasından ağza alınmayacak küfürler savurduğunu söyledi. AKP’deki milletvekilliğinin fiilen ‘şike’ soruşturması sürecinde aldığı tavır nedeniyle bittiğini kaydeden Şükür, “Erdoğan, ‘kurumlar ve kişilerin ayrılması’ gerektiğini söylüyordu. Amacı Aziz Yıldırım’ı Türk futbolundan ayıklamaktı. Bunu bana defalarca söyledi. Ardından kendi seçtiği ismi Fenerbahçe’ye başkan olarak getirecekti. Buna ilişkin oğluyla yaptığı konuşmaların tapeleri internette duruyor. Ben böyle düşünmediğimi söyledim. Televizyonlara bu yönde verdiğim demeci yayınlatmadılar. O gün ‘ben neredeyim’ diye sordum kendime.” ifadelerini kullandı.

Kendisine ait YouTube kanalında konuşan Hakan Şükür, tanık olduğu bazı olayları ilk kez anlattı. Başta Aziz Yıldırım olmak üzere Fenerbahçe camiasının kamuoyunu ‘Fenerbahçe’ye kumpus kurulduğu’ yalanına inandırmaya çalıştıklarını söyleyen Hakan Şükür’ün konuşmasından bazı bölümler şöyle:

AZİZ YILDIRIM BANA BİZZAT İTİRAF ETTİ

“Bu olaya karışmış, şike yaptığını itiraf etmiş. Sayın Aziz Yıldırım, bizzat bana hapishanede ziyarete gittiğimde ‘Göksel Gümüşdağ o tapelerden neden ayıklandı’ diyerek bunları dile getirmiştir. Bir çok defa bulunduğum ortamda, Aykut Kocaman, Musa Sow, Rıdvan Dilmen, Acun Ilıcalı… Bunların olduğu bir ortamda bütün konuşmalarına şahitlik ettim.

Dönem itibariyle bizlerin futbol piyasasında yorumcu olarak kalmamız, olayı yargının akışına bırakmamız gerektiğini bizzat söyledim. Hatta beni kendi partimin içerisinden susturmaya çalıştılar. Abdullah Gül, şikeyle ilgili yasayı veto etti.

ERDOĞAN, FENERBAHÇE’Yİ ELE GEÇİRMEK İSTİYORDU

Recep Tayyip Erdoğan’ın Fenerbahçe’yi nasıl ele geçirmek istediklerine dair ses kayıtları var, net. Fenerbahçe kongresinde kendi başkanlarına söyledikleri ortada. Kimleri talimatla harekete geçirecekleri…

O dönemde Erdoğan, Aziz Yıldırım için ‘bunu Türk sporundan ayıklamak lazım’ dedi. Bunu bizzat bana defalarca söyledi Erdoğan. Ben Aziz Yıldırım’ın, kendisi hakkında söylediklerini edebim müsaade etmediği için söylemiyorum.

ŞİKE YOKSA, 58. MADDE NEDEN DEĞİŞTİ?

58. madde neden değişti? 58 madde şike yapanların küme düşmesini düzenleyen madde. Şike yoksa o madde neden değiştirildi? Ortada UEFA’ya gidildiğinde, ‘Evet biz şike yaptık ama bunlar da şike yaptı. Onlar ayıklandı’ diyenler var. Kulaklarımla duydum. Benim yüzüme bunu söylemiş insanlar var.

O günlerde spor dünyasının içinde olduğum halde konuşmadığım için bazıları bana kızıyordu. Konuşmama sebebim yargısal bir faaliyet olmasıydı. Ortada ne olduğunu tam olarak bilmiyorsunuz. Ümit Karan, Bülent Uygun, Tayfur Havutçu, İbrahim Akın, Şekip Mosturoğlu, Serdar Adalı, Mecnun Odyakmaz… Şike operasyonu da bir mafya soruşturmasından çıkıyor zaten.

KONGREDE BENİ KONUŞTURMADILAR

O günkü başbakan Recep Tayyip Erdoğan bir grup toplantısında konuşuyor. Gittim, grup toplantısından çıktım. Sıkıldım çünkü aynı görüşte değilim. ‘Kişiler ve gruplar ayrılsın’ dediği grup toplantısında… Yani Aziz Yıldırım ceza alsın, Fenerbahçe’yi kurtaralım…

58. maddenin değişeceği kongrede konuşacağım, beni konuşturtmuyorlar. Bir delege olarak… Çünkü ne diyeceğim belli. Ortada bir bataklık var. Türkiye’de birini kurtarmak isterseniz, dünyadaki yargılamalardan kaçamazsınız.

Ben grup toplantısından çıktım, kameralar yanıma geldi. ‘Kişiler ve kulüplerin ayrılması’ açıklamasını sordular. O gün benim milletvekilliğim bitti. Çünkü onların istediğini söylemedim. Arka planda dönenleri vatandaş görmüyor ama ben görüyorum.

Dedim ki, İtalya’da Juventus… Bu arada bu röportaj yayınlanmadı arkadaşlar. O kadar hakimler ki medyaya. Herkes bir şekilde ‘durumu’ idare etmeye çalışıyor. Siyasi rant olduğu kadar, ticare rant da var. Kimse hakkı aramıyor.

GÖKSAL GÜMÜŞDAĞ’I AYIKLAMIŞLAR

Kendi düşüncelerimi söyledim. Bunun yargı yoluyla halledilmesi gerektiğini söyledim. Uluslararası alanda bazı zorlukları olduğunu… Arkadaşlarım onlar benim. Ben arkadaşlarımın kendisini aklayacağına inanıyorum. Aziz Yıldırım’dan duydum, doğru. Göksel Gümüşdağ’ı ayıklamışlar içerisinden.

Ben bunları söylerken FB taraftarları için söylüyorum. Ama herkes güce göre adalet arayışında olursa o zaman adaleti tesis edemezsiniz. ‘Efendim o da şike yaptı, şu da şike yaptı’ diyorlar. O zaman o da ceza alsın!

SORUŞTURMAYA ONAY VEREN ERDOĞAN’DIR, AZİZ YILDIRIM’I BİTİRMEK İÇİN

Bakın yasa çıktıktan sonra Aykut Kocaman’ın ‘Radara yakalandık’ sözü sadece o televizyon ekranlarında çıkmadı. Kısıklı’daki villada Musa Sow, Rıdvan Dilmen, Aykut Kocaman, Acun Ilıcalı, Emre Belözoğlu ve benim de bulunduğum ortamda bunlar konuşuldu. Ve bu soruşturmayı başlatan, onay veren kişi Erdoğan’dır…

En son karara göre Fenerbahçe’nin 3 Temmuz süreci için TFF’ye açtığı tazminat davası esas yönünden reddedildi. Kumpas da denmiyor kararlarda. Usulsüz dinleme diyorlar, o da yok.
Daha düne kadar kavga ettiği başkanı (Aziz Yıldırım) la ilgili Ali Koç, ‘Onun ismini söylerken bismillah diyeceksin’ demesi… Gizli kapılar arkasında ‘Savcıları ben mi bu kulübe üye yaptım’ derken, ‘ya tamam bunları yapmış da ne yapalım’ derkenki haline benzemiyor. Türkiye artık bu hale gelmiş bir ülke… Fenerbahçe’li 10-20 oyuncu sayarım size. İltisakları var…

ŞİKEYİ, CEMAAT ÜZERİNDEN  AKLAYAMAZSINIZ

Ahlaksızlığa gerek yok. Türk toplumunu bu hale getirmenize gerek yok. Ali Koç’u anlıyorum. Başkanlık yapıyor. Fenerbahçe’yi çok seviyor. Ancak bu kadar açık gerçekleri Rasim Ozan Kütahyalı veya Cemaat operasyonları üzerinden aklayamazsın. Bugünün mahkemeleri bile aklayamıyor. Dünya üzerinde net bir şekilde suç olarak kabul edilmiş bir şeyi, ekranlarda Rasim Ozan üzerinden aklamaya çalışacaksınız… Hadi git oradan! Rasim Ozan kim? birilerinin şakşakçısı… Birilerinin yalakası…

ŞİKE YAPMADIYSAN CAS’A NEDEN TAZMİNAT DAVASI AÇMIYORSUN?

CAS’a, UEFA’ya gidip tazminat cezaları açamamalarının sebebi bu. Asliye hukuk bile tazminat başvurusunu reddetti. Uluslararası alanda ne yapacaksın?

Ben hiç bir zaman ‘Fenerbahçe şike yapmıştır’ demedim. Kişiler kendi ihtirasları içerisinde şike yapmıştır. Kişler ve kurumlar birbirinden ayrılamaz. Juventus neden küme düştü? Aptallar mı bunlar? Kimse orada ‘kumpas’ demedi. İnsanları bir kesime küfür ettirebilirsiniz ama gerçekleri değiştiremezsiniz.

ERDOĞAN: NEYİ YAPMAMIŞ, ANASINI BİLE BELLEMİŞ!

Ben o grup toplantısından sonra yaptığım konuşmadan sonra Recep Tayyip Erdoğan beni odasına çağırdı. Bana ‘Sen ne yapmaya çalışıyorsun’ dedi. Ben de söylediklerimi tekrarladım. Eğer 58. maddeyi değiştirirseniz, FB şike yapmıştır dersiniz dedim. Kişilerle kurumların ayrılamayacağını söyledim.

Ama Erdoğan Türk futbolundan Aziz Yıldırım’ı ayıklamak istiyor. Kendi kulaklarımla duydum ben bunu, bana söyledi. ‘Sen’ dedi, ‘böyle böyle konuşmuşsun, bunlar yayınlanmayacak’ dedi. İşte o gün benim dünyam değişti. Ben neredeyim dedim. Aziz Yıldırım ve Erdoğan birbirlerine ağır küfürler ettiler.

Bana bunları söylediği anda dedim ki, ‘Aziz Yıldırım 58. madde değişmesin’ diyor. ‘Şike yapmadığımı ispatlayacağım’ diyor… Bana orada, ‘Ne yapmamış, anasını bile bellemiş. Yapmadığı halt kalmamış. Bunu Türk futbolundan temizlememiz lazım.” dedi. Ben de ‘Bakın sayın Başbakanım, bunu böyle yaparsanız genel Türk futbolu etkilenir ve uluslararası arenada ‘Fenerbahçe şike yapmıştır’ kararı çıkar’ dedim.

BİRBİRLERİNE NE KÜFÜRLER ETTİLER!

Cezaevindeyken Aziz Yıldırım, Erdoğan’a ne küfürler etti. Erdoğan da Aziz Yıldırım’a ağza alınmayacak küfürler savurdu. Arkadaşlarım da şikeyi bana itiraf etti. ‘Teşvik primi’ vs. geldi dediler bana. E o dönemde de bunlar suç!

UEFA’ya gittiğinde de bu suçunu itiraf etmişsin ama Türkiye’de ona buna terörist, yaftalamalar vs. ülkenin halini anlayın… Sen bugünkü rejimin elinde olan hukukla hak iddia etmeye çalışıyorsun.

Zerre kadar inanıyorsanız, bunun hesabını ahirette vereceksiniz zaten. Ben bunları konuşmakla mükellef değilim ama bu lekeyi göz göre göre üzerine almak…

RASİM OZAN, BENİ NEREDE GÖRSE YALAKALIK YAPARDI

Rasim Ozan kim ya! Benim Galatasaray’ımı konuşacak kapasitede bir adam mı? Bana, ‘Spor bakanı olacaksın, Melih Gökçek’le konuştum, Tayyip Erdoğan’ın yanından çıktım’. Bana bunları söylüyordu nerede görse yalaka yalaka… Benim ne makamda, ne parada pulda gözüm oldu.

Fenerbahçe çuvalla para getirdi önüme. Hulusi Belgü şu anda konuşuyor Fenerbahçe için… Aziz Yıldırım… Polat Otel… 22 kat… Deniz Türker, Hakan Bilal Kutlualp… Şahitlik etmediniz mi? Onlarca milyon doları önüme koymadılar mı? Ben nezaketen o görüşmeye gittim. Ben bunu kabul edemem dedim. Profesyonel bir davranış değil arkadaşlar, o ayrı bir konu…
3 Temmuz, bugünkü Türk yargısının kararıyla bile kumpas değildir.

YASA VETO EDİLSİN DİYE İMZA BİLE VERMEDİM

O yasa değişirken Meclis’e tekrar geldiğinde, Meclis’te Şamil Tayyar’lar ‘Aziz Yıldırım ve tayfası şike yapmıştır, bu yasayı geçirmeyin’ diyerek Abdullah Gül’e imza topladılar. Ben ona imza atmadım. Suat Kılıç beni arayıp yalvardı. O kağıda imza atma diye… Abdullah Gül aradı sonra. ‘Neden bu kağıda imza atmadın’ diye… Ben de ‘aynı fikirdeyim ama ben imza atmadım. İçeride arkadaşlarım var. Ben yargı sürecine bakarım. Haklı olduklarını ispat etmeye çalışacaklar. Bana itiraf etmelerine rağmen…

HAKAN ŞÜKÜR’ÜN YAYININI AŞAĞIDAKİ LİNKE TIKLAYARAK İZLEYEBİLİRSİNİZ

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version