Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Şanlıurfa’da ‘büyük’ operasyon: 7 kadın tutuklandı, dini kitaplar tek tek incelendi

Şanlıurfa’da ‘büyük’ operasyon: 7 kadın tutuklandı, dini kitaplar tek tek incelendi


Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen Gülen cemaatinin güncel kadın yapılanmasında yer aldığı iddia edilen 11 kişiye yönelik operasyon düzenlendi. Şanlıurfa merkezli Diyarbakır ve Hatay’da yapılan ev baskınlarında gözaltına alınan kadınlardan 7’si tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Polisin medyaya servis ettiği görüntülerde, gözaltına alınan kadınların evlerindeki dini kitapların tek tek incelendiği anlar dikkat çekti.

Urfa’da ev baskınıyla gözaltına alınan 7 kadın tutuklandı

☑️Urfa merkezli Diyarbakır ve Hatay’da FETÖ/PDY yönelik düzenlenen ev baskınlarında gözaltına alınan 7 kadın tutuklandı. Görüntülerde evde polisin tek tek kitapları incelediği o anlar dikkat çekti. pic.twitter.com/VVEo0m2nj6

— Nupel Haber (@nupelonline) May 20, 2022

 

Adreslerde yapılan aramalarda çok sayıda dijital materyal ele geçirildiği duyuruldu. İşlemlerinin ardından Şanlıurfa Sulh Ceza Mahkemesine sevk edilen kadınlardan 7’si tutuklandı, 4’ü adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

SUÇLARI: AYNI EVDE KALMAK, GÖRÜŞMEK, BERABER GEZMEK… 

Avukat Sıtkı Zilan kişisel Twitter hesabından söz konusu operasyonun ayrıntılarına dair dikkat çekici bilgiler ve tutuklamaları eleştiren mesajlar paylaştı. 7 kadının, silahlı terör örgütüne mensup olduğu gerekçesiyle tutuklandığını kaydeden Zilan, “Hiçbirinin, konusu suç olan tek 1 tane eylemi yok, tüm suçlamalar; aynı evde kalmak, görüşmek, beraber gezmek ve bu konuların fiziki takip ile tespit edilmiş olması, HTS kayıtları…” ifadelerini kullandı.

YAZILMAYAN SUÇLARI: MİMLENMİŞ OLMALARI, AİLECE KARA LİSTEDE OLMALARI… 

Avukat Zilan tutuklanan 7 kadının “yazılmayan suçları”nı ise şöyle sıraladı: “Yazılmayan suçları; mimlenmiş olmaları, akrabalarının da daha önce benzer suçlamalar ile gözaltına alınmış olması, ailece kara listede olmaları. Konusu suç olan fiiller yok ama meşru fiiller terör örgütüne mensubiyete delil sayılarak, 19 Mayıs’a denk getirilerek tutuklandılar.”


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version