Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Reuters: Merkez Bankası ve BDDK bankalardan, kurumların döviz işlemlerini 10-16 saatleri arasında yapmalarını talep etti

Reuters: Merkez Bankası ve BDDK bankalardan, kurumların döviz işlemlerini 10-16 saatleri arasında yapmalarını talep etti


Reuters ajansı Merkez Bankası ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK) bankalardan, kurumsal müşterilerinin döviz işlemlerini piyasada likiditenin yüksek olduğu 10-16 saatleri arasında yapmalarını talep ettiğini yazdı.

Merkez Bankası (TCMB) ve Bankacılık Düzenleme Kurumu (BDDK) bankalardan kurumsal döviz işlemlerini piyasanın likit olduğu 10.00-16.00 saatleri arasına çekmesini için sözlü talimat verdi.

 

Üç bankacı, son bir kaç gündür söz konusu talebin TCMB ile BDDK’dan şifahi olarak iletildiğini söyledi.

 

TELEFON TALİMATLARININ SAYISI ARTTI

 

Konuya yakın bir kaynak uygulama ile, likiditenin düşük olduğu saatlerde TL’deki oynaklığın azaltılmasının amaçlandığını kaydetti.

 

TCMB, uluslararası haber ajansı Reuters’ın haberine  dair yorum yapmadı. BDDK’dan yorum talebine dair bir cevap gelmedi.

 

BDDK bankaların foreks ekranlarından döviz, altın ve gümüş alım-satış işlemlerini geçen hafta yasaklamıştı. Menkul kıymet işlemlerine de TL ile ödeme şartı getirilmişti.


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version