Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Ölen askerin ağabeyi Yaşam Nöbeti’nde: Bu savaş herkese kaybettirir

Ölen askerin ağabeyi Yaşam Nöbeti’nde: Bu savaş herkese kaybettirir


Türkiye’nin KDP işbirliğinde Zap, Metîna ve Avaşîn bölgelerine yönelik 17 Nisan’da başlattığı saldırılar devam ediyor. Bölgede güç kaybeden Türkiye, bütün teknik imkanlara rağmen ilerleme kaydedemiyor. AKP-KDP’nin savaşına karşı tepkilere ise her gün bir yenisi ekleniyor. Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şırnak İl Örgütü’nün savaşa karşı gerçekleştirdiği Yaşam Nöbeti’ne katılanlar, Kürtlerin savaşa karşı birlik olması çağrısı yaptı. 

‘SAVAŞ HEPİMİZE KAYBETTİRİR’

Şırnak’ta gerçekleştirilen Yaşam Nöbeti’ne, 1994 yılında Dersîm’de askerler ve HPG’liler arasında çıkan çatışmada yaşamını yitiren Nezmi Öcün’ün ağabeyi Hadi Öcün, Şırnak’a Yaşam Nöbeti’ne katıldı.

MA’dan Zeynep Durgut’un aktardığına göre, savaşa karşı gerçekleştirilen nöbet eylemine katılmasının vicdani bir sorumluluk olduğunu ifade eden ağabey Öcün, “Kardeşim 1994 yılında bir çatışmada hayatını kaybetti. Ben bir şehit ailesi olarak buraya geldim. Ben bir Kürt olarak; annem Kürt, babam Kürt ve ben Kürt’üm. Allah bizi Kürt olarak dünyaya getirdi. Biz varlığımızı inkar edemeyiz. Biz Türk’üz, Arap’ız diyemeyiz. Varlığımızı inkar etmediğimiz için dört parça Kürdistan’da Kürtler ölmesin diyoruz. Kürt kanı dökülmesin artık. Bizler ölümle, öldürmekle bitmeyiz. Ben Türk ve Arap annelerine de sesleniyorum; bu savaşa karşı durun. Bu savaş hepimize kaybettirir. Dört parça Kürdistan’da Kürtler bitmez. Ben bir Kürt olarak bütün acılı annelere sesleniyorum; bunu kabul etmeyin. Devlet yetkilileri ve buna sebep olanlar buna karşı sessiz kalmasınlar. Benim kardeşim öldü ama başka kimse ölmesin” dedi. 

‘BARZANİ’NİN KENDİSİ KAYBEDER’ 

Öcün, HDP önüne gönderilen ailelere tepki göstererek, “HDP önüne gidip oturan aileler, artık gitmesin. Kürt’ün Kürt’ten davacı olması doğru bir şey değil. Bugün bir Arap, Türk, Azeri’ye para karşılığında bunu yaptırtamazsınız. Ama Kürt gidip yapıyor. Bu kabul edilecek bir şey değildir. Bizim kendimizi bilmemiz, tanımamız gerekir. Biz Kürt’üz, neden kendimizi inkar ediyoruz? Bizi her gün inkar edip, siz yoksunuz diyorlar ama varız ve buradayız. Eğer Barzani de Kürtlüğünü inkar etmekte ısrar ederse, kendisi kaybeder. Kendi kardeşine, halkına silah kaldırmak, onu inkar etmektir” ifadelerini kullandı.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version