Nepal’de dağlık bir bölgede düşen uçağın enkazında yürütülen arama çalışmalar sonucu 22 yolcunun cansız bedenine ulaşıldı. Ağır hava koşullarında çıkarılan 10 kişinin cenazesi başkent Katmandu’ya ulaştırıldı. 12 kişinin cenazesinin ise hala enkaz alanında bulunduğu belirtildi. Kazada ölenlerin kimlik tespit çalışmaları sürüyor.
Nepal’de 22 kişiyi taşıyan uçak kayboldu
Nepal’de içinde 22 kişinin bulunduğu uçağın kaybolduğu açıklandı. Kayıp uçağın izini sürmek için bölgede arama kurtarma çalışması başlatıldı.
Ölenler arasında 16 Nepalli, dört Hintli ve iki Alman uyruklu yolcu bulunuyordu. Hintlerin boşanmış bir çift olduğu ve her 10 yılda bir ailece zaman geçirilmesi yönündeki mahkeme kararı dolayısıyla 15 ve 22 yaşlarındaki kızları ve oğullarıyla ailece tatile çıktıkları öğrenildi.
Nepal’de kaybolan 22 yolculu uçağın enkazı bulundu
Nepalli havayolu şirketi Tara Air tarafından işletilen ve dün kaybolan uçağın enkazı, ülkenin kuzeyindeki Mustang bölgesinde bulundu.
Euronews’te yer alan habere göre Nepalli yolculardan dördünün ise bir bilgisayar mühendisi, eşi ve iki kızı olduğu ve yakın zamanda Amerika Birleşik Devletleri’nden geri döndükleri tespit edildi.
Nepal Sivil Havacılık İdaresi ülkenin batısındaki Pokhara Havaalanı’ndaki kalkıştan kısa süre sonra temasın yitirildiğini açıklamış, Tara Air’e ait uçağın dağlık arazide düştüğü anlaşılmıştı.
ENKAZ 4 BİN 420 METRE YÜKSEKLİKTEKİ BİR DAĞ YAMACINDA BULUNDU
Jandarma, dağ rehberleri ve yerli halktan oluşan yaklaşık 60 kişilik bir ekibin arama çalışmaları sonucu enkaza 4 bin 420 mere yükseklikteki bir dağ yamacında ulaşılmıştı.
Kazanın sebebi ise henüz belirlenemedi. Kanada yapımı uçak ilk uçuşunu yaklaşık 40 yıl önce gerçekleştirmişti. Yeti Havayolları’nın yan kuruluşu olan Tara Air genellikle Nepal’in kırsal bölgelerine yolcu taşıyor.
Nepal’de son yıllarda hava yolu taşımacılığı uzak ve ulaşılması zor bölgelere malzeme ve insan taşınması açısından büyük bir atılım içerisinde. Ancak hava koşullarının sert ve değişken olduğu ülkede karla kaplı zirvelere yakın, uzak ve tehlikeli pistleri kullanmanın en kabiliyetli pilotlar için bile zorlu olduğu belirtiliyor. Ayrıca zayıf güvenlik tedbirleri, yetersiz eğitim ve bakım imkanları nedeniyle güvenlik endişeleri bulunuyor.
Avrupa Birliği güvenlik gerekçesiyle Nepal’e ait bütün havayollarının hava sahasını kullanmasını yasaklamıştı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***