Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Nasrettin Hoca ve Ekrem İmamoğlu: Ya tutarsa!

Nasrettin Hoca ve Ekrem İmamoğlu: Ya tutarsa!


HABER YORUM | İLKER DOĞAN  

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Karadeniz gezisinde ‘otobüsüne’ aldığı isimler ciddi bir siyasi krize neden oldu. İmamoğlu, muhalif isimlerin çağırılması talimatını kendisinin verdiğini söyledi. Bunun sebebini ise “Gelsinler, beni tanısınlar, anlasınlar.” şeklinde açıkladı. İmamoğlu, yandaş medyanın ‘tetikçi’ isimleri Cem Küçük’ü, Turgay Güler’i, Abdulkadir Selvi’yi ya da Fuat Uğur’u konuşarak ‘ikna’ edebileceğini düşünüyor.

‘Özür’ açıklaması sadece kullandığı ‘Vız gelir tırıs gidersiniz’ sözleri için. Açıklamalarının ve eylemlerinin arkasında olduğunu ve yolundan dönmeyeceğini açık ve net bir şekilde ifade etti. İmamoğlu cephesinde geri adım yok! Dimyat’a pirince giderken, evdeki bulgurdan olma ihtimali İmamoğlu’nu hiç korkutmuyor… Dolayısıyla önümüzdeki günlerde İmamoğlu’nun otobüsünde Cem Küçük’ü de görebiliriz…

Ekrem İmamoğlu ‘dramatik’ olarak adlandırılabilecek bir süreçten geçiyor. Muhtemelen siyasi hayatının en zor günleri… Çok ciddi bir stratejik hata yaptı. Ancak bundan daha önemlisi yaptığının hata olduğunu kabul etmedi ve etmiyor…

Yandaş medyanın ‘tetikçi’ isimlerinden Nagehan Alçı’nın da yer aldığı söz konusu fotoğraf karesinin yayınlanması üzerine doğal olarak tepkiler yükseldi ve ilk skandal açıklama İBB Sözcüsü Murat Ongun’dan geldi. Ongun, tepkileri önemsemediklerini söyledi. Sosyal medyadaki eleştirileri ‘200-300 kişinin kendi aralarındaki yorumları’ olarak değerlendirdi.

BENİ TANISINLAR, ANLASINLAR

Ardından Ekrem İmamoğlu konuştu. ‘Muhaliflerle yer almayı kendisinin istediğini’ söyledi. “Bugün Nagehan Hanım gelmiştir. Yarın başka bir isimi davet edeceğim. Yurt içinde yapacağım bir geziye örneğin Abdülkadir Selvi’yi davet etmek istiyorum.” dedi. Bu tavrının sebebini ise şöyle açıkladı: “Gelsin, beni tanısın, anlasın.”

İmamoğlu’nun açıklamalarından yandaş medyanın ‘tetikçi’ isimlerini ‘ikna’ edebileceğini düşündüğünü anlıyoruz. Esasında ‘asıl’ sorun da bu!

VIZ GELİR TIRIS GİDERSİNİZ!

Bir sonraki açıklamasında tepkisinin dozunu daha da artırdı. Söz konusu tavrını eleştirenlere, “Bu kardeşiniz için vız gelir tırıs gider. Hiç umurumda değil. Daha anlamadan, anlamaya çalışmadan bu tarz girişimleri yapanları akıllı olmaya davet ediyorum.” diyerek tepki gösterdi.

Söz konusu tavır haklı olarak İmamoğlu ile Erdoğan’ın karşılaştırılmasına neden oldu. Zira benzer olaylara verdikleri tepkiler aynıydı. Ancak sorun şu ki; Erdoğan, bugüne kadar kendi tabanına hiç ‘Vız gelir tırıs gidersiniz. Akıllı olun.’ demedi. Erdoğan sürekli muhalifleri hedef aldı, tehdit etti, ‘Çapulcular’ dedi vs. İmamoğlu ise kendisine oy verenlere, bugün bulunduğu makama taşıyanlara parmak sallayarak, ‘akıllı olun’ diyor!

Tam bir akıl tutulması…

DİMYAT’A PİRİNCE GİDERKEN…

Ekrem İmamoğlu’nun bu açıklaması sonrası tepkiler daha da arttı. Bunun üzerine sadece ‘Vız gelir tırıs gidersiniz’ sözleri için ‘özür’ açıklaması yaptı: “Sadece dün bir konuşmada yaptığım vız gelir tırıs gelir lafından ötürü özür diliyorum. Ama onun ötesinde yapılan bütün konuşmalarımın ve eylemlerimin arkasındayım.”

Son yaşanan olaylar şunu net olarak gösterdi; Ekrem İmamoğlu asla yanlış yaptığını düşünmüyor. Geri adım da yok! Tıpkı Erdoğan gibi… Kendi parti tabanının tepkilerine rağmen, “Bütün konuşmalarımın ve eylemlerimin arkasındayım.” diyor.

Bir taraftan, “Sadece benim dediğim doğru tavrıyla bir yere varamazsınız.” derken; diğer taraftan kendisini eleştirenlere parmak sallayarak, “Vız gelir, tırıs gidersiniz.” ifadelerini kullanıyor.

Tayyip Erdoğan’ın kopyası sanki; hatta daha gözü kara! Zira kendi tabanına parmak sallayarak, ‘Akıllı olun’ diyebilecek kadar cesaretli… 

İmamoğlu kararlı görünüyor. Dolayısıyla önümüzdeki günlerde ve aylarda İmamoğlu’nun otobüsünde Abdulkadir Selvi’yi, Fuat Uğur’u, Hilal Kaplan’ı, Turgay Güler’i de görebiliriz…

Peki İmamoğlu bu isimleri ikna edebilir mi?

İşte burada imdadımıza göl maya çalan Nasrettin Hoca yetişiyor; “Ya tutarsa!”

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version