Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Meral Akşener: Seçime altılı masadan çıkacak tek adayla girilmeli

Akşener’den Erdoğan’a: Nebati Bakan’ın soruları varsa arkadaşlara sorabilir


İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayına ilişkin, ”Masada hiç konuşulmadı. Tek adayla gidilmenin gerektiğini düşünüyorum, adayın o masadan çıkması gerektiğini düşünüyorum” diye konuştu.

Akşener, Halk TV’de Liderler Özel programında Halk TV Genel Yayın Yönetmeni Suat Toktaş’ın sorularını yanıtladı.

Akşener, son dönemde tartışma konusu haline gelen seçim güvenliğine ilişkin gelen soruya, ”Oyunbozanlık yapılabilir. Bizim görevimiz bunları boşa düşürmektir. Altılı masadaki tüm siyasi partiler seçim güvenliği için çalışıyor” ifadelerini kullandı.

İYİ PARTİ’NİN OY ORANI

Akşener, partisinin oy oranına ilişkin şunları söyledi:

”Yedi araştırma şirketine aboneyiz. Bu şirketlerin verdiği ortalama veri nisan ayı için yüzde 18. Biz haziran ayında yüzde 20’yi göreceğiz. Sahada gördüğüm bu. Bu arkadaşlar gidiyorlar. Ama gidiyorlar deyip rehavete kapılmak yok. AKP’den bir kopuş var. Bizim partimizin seçmeni daha ziyade şehirli ve orta sınıf bir seçmendi başta.”

Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayına ilişkin soruya ise Akşener, ”Masada hiç konuşulmadı. Tek adayla gidilmenin gerektiğini düşünüyorum, adayın o masadan çıkması gerektiğini düşünüyorum” yanıtını verdi.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version