Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Kılıçdaroğlu’ndan Bahçeli’ye: Samimiyseniz, Türkiye’deki ABD askeri tesislerini kapatmayı Meclis’e getirin

CHP lideri Kılıçdaroğlu’ndan bir ‘SADAT’ açıklaması daha: Bu seçim olacak!


CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “Gerekirse NATO’dan çıkmak bir seçenek olarak değerlendirilmeli.” diyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye, Türkiye’deki ABD askeri tesislerini kapatma çağrısında bulundu. Kılıçdaroğlu, “Samimiyseniz Meclis’e teklif getirin, biz destekleyeceğiz.” dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Bahçeli de NATO’dan çıkmayı önermiş. NATO, Türkiye için gereklidir ancak iktidar olarak ne kadar samimiler görmek isterim. ABD Yunanistan’ı üslerle doldurdu. Hedefleri net. Türkiye’deki ABD askeri tesislerini kapamayı getirsinler Meclis’e, Kuvayi Milliye ruhuyla destekleyeceğiz. Biz neoliberalizme karşı olduğumuz kadar toprağımızda yabancı askere de karşıyız. Gerekeni yapmaya hazırız. Peki siz hazır mısınız iktidar sahipleri? Bu da sizin samimiyetinizin turnusol kağıdı olsun. CHP hazırdır, bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

BAHÇELİ NE DEMİŞTİ?

Devlet Bahçeli, 24 Mayıs’taki partisinin grup toplantısında, “Türkiye’nin baskı ve dayatma altına alınıp sürecin oldubittiye getirilmesiyle İsveç ve Finlandiya’nın NATO’ya dahil edilmesi karşısında Ankara kriterleri anında işleme koyulmalıdır. Türkiye seçeneksiz değildir. Türkiye çaresiz değildir. Eğer şartlar içinden çıkılmaz hale bürünürse NATO’dan ayrılmak bile alternatif bir tercih olarak gündeme alınmalıdır. NATO’yla var olmadık, NATO’suz da yok olmayız.” ifadelerini kullanmıştı. 

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version