Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İddia vahim: Merkez Bankası, kuru tutmak için ayda 10-12 milyar dolar döviz satıyor


Merkez Bankası’nın doları baskılamak için tıpkı iki yıl önce yaptığı gibi yine arka kapıdan döviz satışı yaptığı ileri sürüldü. Ocak ve şubat ayında 13,50-13,60 bandında seyreden dolar kuru, son iki aydır ise 14,70-14,80 aralığında çakılı kaldı. İddiaya göre dolar kuru artmasın diye ayda 10-12 milyar dolar satış yapılıyor.

İddianın sahibi Başkent Üniversitesi Uluslararası Finans ve Bankacılık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şenol Babuşçu. Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Babuşçu, Merkez Bankası’nın doları baskılamak için ‘arka kapıdan’ dolar satışına devam ettiğini yazdı.

Bankacılık çevrelerinden edindiğim bilgilere göre döviz kurunu bu seviyelerde tutmak için, Merkez Bankası kamu bankaları aracılığıyla haftalık 2,5-3 milyar $, aylık yaklaşık 10-12 milyar $ döviz satıyor.

— Şenol Babuşcu (@senolbabuscu) May 1, 2022

Aynı zamanda Ziraat Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı olan Babuşçu, “Bankacılık çevrelerinden edindiğim bilgilere göre döviz kurunu bu seviyelerde tutmak için, Merkez Bankası kamu bankaları aracılığıyla haftalık 2,5-3 milyar $, aylık yaklaşık 10-12 milyar $ döviz satıyor.” ifadelerini kullandı.

PROF. DR. ATİLLA YEŞİLADA: BU İŞ BİTTİ!

Benzer bir iddiayı ekonomist Prof. Dr. Atilla Yeşilada da gündeme getirdi. Integral Foreks’te Dr. Artunç Kocabalkan’a konuşan Yeşilada, şunları söyledi:

2-3 AY İÇİNDE KESİN PATLAYACAK!

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇


Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version