Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

‘Erdoğan’ın resti, Biden’a ‘beni muhatap al, en azından telefon et mesajı’

‘Erdoğan’ın resti, Biden’a ‘beni muhatap al, en azından telefon et mesajı’


Emekli Büyükelçi Namık Tan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Finlandiya ve İsveç’in NATO’ya üyelik başvurularına olumsuz yaklaştığımıza dair ifadelerin, aslında ‘Biden’a yönelik “Beni muhatap al, en azından bir telefon et” mesajı olduğunu öne sürdü.

Türkiye’nin eski Washington büyükelçisi olarak da görev yapan Tan, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda ‘Eşit ortağı olduğunuz bir ittifak içinde bu tür pazarlıklar olumlu vurguyla, akıllı bir alış-verişle ve iç süreçler çerçevesinde yapılır. Aleni meydan okumalarla istediğinizi elde edemediğiniz gibi beklenmedik kayıplara uğrayabilirsiniz ve de lafınız yerde kalabilir’ ifadelerini kullandı.

Finlandiya ve İsveç’in NATO’ya üyelik başvurularına olumsuz yaklaştığımıza dair ifadelerin, aslında Biden’a yönelik “Beni muhatap al, en azından bir telefon et” mesajı olduğunu düşünüyorum

— Ambassador Namik Tan (@NamikTan) May 13, 2022

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ” İsveç ve Finlandiya ile ilgili gelişmeleri takip ediyoruz ama olumlu bir düşünce içerisinde değiliz. İskandinav ülkeleri terör örgütlerinin adeta misafirhanesi gibi. Hatta parlamentolarında yer alıyorlar. Bu noktada bizim olumlu bakmamız mümkün değil” demişti.


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version