Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Fransa ve Almanya’nın Ankara büyükelçilerinin PKK’nın gösterileri nedeniyle Bakanlık’a çağrıldığını açıkladı

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Fransa ve Almanya'nın Ankara büyükelçilerinin PKK'nın gösterileri nedeniyle Bakanlık'a çağrıldığını açıkladı


Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Fransa ve Almanya’nın Ankara büyükelçilerinin PKK’nın bu ülkelerde düzenlediği gösteriler nedeniyle Bakanlık’a çağrıldığını açıkladı.

Anadolu Ajansı Editör Masası’nda konuşan Çavuşoğlu, “Terör tehdidini içerde ve dışarıda, Suriye’de, nerede olursa olsun temizlemek bizim görevimiz” dedi ve şunları ekledi:

 

“Biz dün iki büyükelçiyi Bakanlık’a çağırdık ve tepkimizi gösterdik, sert bir şekilde uyardık. Misyonlarımız da o ülkelerde temaslarda bulundular.

 

“Ayrıca her iki ülkeye bu teröristlerin bu gösterilerine izin verdikleri için notayı dün büyükelçilerine verdik. Hem Almanya hem Fransa, iki büyükelçiyi de dün arkadaşlarımız bakanlık’a çağırdı. Güvenlikle ilgili genel müdürümüz çağırdı, tepkimizi gösterdi. Aynı şekilde notayı bu iki ülkeye verdik ve bir daha tekrarlanmaması gerektiğini söyledik.”

 

 

Çavuşoğlu Türkiye’nin, Rusya ve Ukrayna temsilcilerini “liderler düzeyinde bir araya getirmesinin” söz konusu olabileceğine de değindi. Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov’un Karedeniz’de bir güvenlik koridoru açılması konusunu görüşmek üzere 8 Haziran’da Türkiye’ye geleceğini açıkladı.

 

Dışişleri Bakanı Yunanistan ve adalar meselesiyle ilgili de konuştu. “Yunanistan 1960’tan beri adaları silahlandırıyor. Gerekli uyarıları yaptık. BM’ye iki mektup gönderdik. Yunanistan, adaların statüsünü bozmuştur” dedi.

 

“Genişleme politikası izleyen Yunanistan. Anlaşmalar gayet açık. Yunanistan ihlal konusunda geri adım atmazsa adaların egemenliğini tartışmaya açacağız.”


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version