Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Bakan Vedat Bilgin asgari ücrete zam sinyali verdi, Temmuz ayını işaret etti

Bakan Bilgin’den 3600 ek gösterge, EYT ve asgari ücret açıklaması: Çalışmalar sürüyor


Vedat Bilgin

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, “Temmuz ayında, emekçilerin karşılaştıkları bu enflasyon tahribatına karşı daha geniş korunmasını sağlayacak düzenlemeleri yaptığımızı, hazırlığını yaptığımızı belirtmek isterim.” dedi. Bilgin, 3600 ek gösterge meselesini çözümünü ise bu ayın sonu itibarıyla tamamlamış olacaklarını anlattı.

Vedat Bilgin, Türkiye Gıda ve Şeker Sanayi İşçileri Sendikasının düzenlediği ‘Gıdanın Geleceği Ellerimizde Zirvesi’ne katıldı. Buradaki konuşmasında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Bilgin, enflasyon, 3600 ek gösterge ve emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili konuştu.

ENFLASYON SORUNU CİDDİ BOYUTLARA ULAŞTI

Türkiye’de enflasyonun ciddi boyutlarda olduğuna dikkati çeken Bilgin, dünyada da aynı şekilde enflasyonda artış yaşandığını ABD’nin tarihinde görmediği enflasyonu yaşadığını söyledi. Enflasyonun birçok sebebi olduğunu dile getiren Bilgin, “Temelinde pandeminin meydana getirdiği sorunlar var. Arkasından ise dünyada enerji fiyatlarındaki artış, üretimdeki maliyetlerdeki artış petrol ve doğalgazdaki artış ve bizim ülkemizin buna hazırlıksız yakalanması.” diye konuştu.

HAZIRLIKLARIMIZ VAR

Bakan Vedat Bilgin, enflasyona karşı çalışanların korunacağını vurgulayarak şunları söyledi:

3600 EK GÖSTERGE AÇIKLAMASI

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version