Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Ankara polisinden Afrikalı esnafa ‘ırkçı’ saldırı: Burada istenmiyorsunuz!

Ankara polisinden Afrikalı esnafa ‘ırkçı’ saldırı: Burada istenmiyorsunuz!


Kızılay’da faaliyet gösteren Somalililere ait bir lokanta, Ankara polisinin sürekli baskın ve taciziyle zor günler geçiriyor. Lokantanın önüne park eden polisin gelen müşterileri bile ‘Dükkan kapalı’ diyerek geri çevirdiği belirtiliyor. Sosyal medyaya yansıyan görüntülere göre polis lokantada bulunan müşterileri masalardan kaldırıyor.

BURADA İSTENMİYORSUNUZ

Lokanta işletmecisinin itirazı ve suçunun ne olduğunu sorması üzerine görevli polis, “Boşaltın burayı. Gidin Keçiören’de açın. Burada istenmiyorsunuz. Biz duyum alıyoruz. Size biz anlatamıyoruz. Nerede ikamet ediyorsanız oraya gidin. Yeter artık.” diyor. Ardından restorantta bulunan bütün müşteriler dışarı çıkartılıyor.

Lokanta işletmecisi Türkiye’ye eğitim için geldiğini, 2019 yılında mezun olduğunu ve ardından arkadaşlarıyla birlikte şirket kurduğunu söylüyor. Somalili esnaf, İlke Haber Ajansı’na yaşadıklarını şöyle anlatıyor:

BASKI GEÇTİĞİMİZ YIL AĞUSTOS AYINDA BAŞLADI

“2019’da mezun oldum. Ankara’da şirket kurduk arkadaşlarla. Geçen yıl nisan ayında açtık. Geçtiğimiz yıl ağustos ayından beri ciddi bir polis baskısı var. Bize hiç bir gerekçe sunulmuyor. Polis geliyor, dükkanımızı kapatıyor. Mülk sahibini arıyor, ‘bunları çıkartın’ diyorlar. En son dün müşterilerimiz varken geldiler. Hepsini karakola götürdüler.”

EKSİĞİNİZ YOK, İSTENMİYORSUNUZ

“Biz ‘ne eksiğimiz var’ diyoruz. ‘Eksiğiniz yok, burada istenmiyorsunuz. Anlamıyor musunuz’ diyorlar. Kaymakamlığa gittim, valiliğe gittim hiç bir sonuç alamadım. Geçiştiriliyor. CİMER’e yazı gönderiyorum. Yazıyı şikayetçi olduğum kurum cevaplıyor. Suçumuz varsa söylensin. Hiç bir gerekçe olmadan iş yerimiz kapatılıyor.”

EN AZ 10 DEFA GÖZALTINA ALINDIM

“En az 10 defa gözaltına alındım. İki saat tutuyorlar, bırakıyorlar. Hiç bir şey söylemeden. ‘Sizi burada istemiyoruz’ diyorlar. ‘Başka mahalleye gidin’ diyorlar. Polis kapıda duruyor, gelen müşterilere ‘burası kapalı’ diyor.”

SALDIRILARIN IRKÇI OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM

“Ben ten renginden dolayı olduğunu düşünüyorum. Bir polis bana zaten bunu söyledi. ‘Seni kolay ayırt edebiliyorum’ dedi. Somalili olduğumuz için Türkiye Cumhuriyeti devletinin verdiği hakkı bir kişinin elimizden almasını istemiyoruz.”

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version