Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

AİHM: İnsan hakları savunucusu Taner Kılıç’ın tutuklanması ‘hak ihlali’

AİHM: HDP’li 40 vekilin dokunulmazlıklarının kaldırılması anayasaya aykırı


Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), 2017’de tutuklanan, Uluslararası Af Örgütü Türkiye eski Yönetim Kurulu Başkanı Taner Kılıç‘ın yaptığı başvuruda “hak ihlali” kararı verdi.

AİHM, insan hakları savunucusu Taner Kılıç’ın özgürlük, güvenlik ve ifade özgürlüğü haklarının ihlal edildiğine hükmetti. Yüksek mahkeme, Türkiye’nin Kılıç’a 8.500 Euro maddi tazminat, 16.000 Euro manevi tazminat, masraf ve giderler için ise 10.000 Euro ödenmesine karar verdi.

İnsan hakları savunucusu olan başvurucunun tutuklanmasından dolayı ifade özgürlüğü kapsamında madde 10’un ihlal edildiğine hükmetti.

Başvurucuya, 8.500 Euro maddi tazminat; 16.000 Euro manevi tazminat; masraf ve giderler için ise 10.000 Euro ödenmesine karar verildi. (aforgutu)

— Av. Ali Osman Göçer (@aliosmangocer) May 31, 2022

14,5 AY TUTUKLU KALMIŞTI

Önceki dönem Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Taner Kılıç, 6 Haziran 2017’de, “FETÖ üyeliği” iddiasıyla suçlanarak tutuklanmıştı.

Serbest Görüş:

Taner Kılıç’ın ByLock uygulamasını kullandığı iddia edilmişti. Ancak Af Örgütü’nün Kılıç’ın telefonuna yaptırdığı bağımsız iki teknik bilirkişi incelemesi ByLock uygulamasının indirildiğine ilişkin hiçbir iz bulunmadığını ortaya çıkarmıştı.

Taner Kılıç, 14,5 ay hapiste kaldıktan sonra 15 Ağustos 2018’de tahliye edilmişti.

Kılıç, yargılandığı Büyükada davasında ise altı yıl hapis cezası almıştı.


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version