Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

ABD’nin BM Daimi Temsilcisi Greenfield’in Türkiye ziyareti ertelendi

ABD'nin BM Daimi Temsilcisi Greenfield'in Türkiye ziyareti ertelendi


ABD’nin BM Daimi Temsilciliği’nden yapılan yazılı açıklamada, “Linda Thomas-Greenfield’in Türkiye’ye 9 Mayıs’ta yapmayı planladığı ziyaret ertelenmiştir” denildi.

Açıklamada, Thomas-Greenfield’in 9-10 Mayıs’ta Brüksel’deki “Suriye’nin ve Bölgenin Geleceğinin Desteklenmesi 6. Brüksel Konferansı” kapsamındaki ziyaretinde ise bir değişiklik olmadığı kaydedildi.

Daha önce 8-9 Mayıs’ta Türkiye’yi ziyaret edeceği ve Suriye sınırına gideceği açıklanan Thomas-Greenfield, Türkiye ziyareti öncesi AA’ya yaptığı açıklamada “Sınırı ziyaret ederek son durumu göreceğim ve bu şekilde sınır kapısının açık kalmasını daha iyi savunabileceğim. Başka kapıların açılması için de uğraşacağım. Bu (sınır kapısının açık kalması) sadece bizim çıkarımıza değil, Rusya’nın da çıkarına” demişti.

Thomas-Greenfield, sınır kapısının kapanması durumunda neler olacağına ilişkin ise “Sınır kapısı kapanırsa bu, binlerce Suriyelinin aç kalacağı anlamına geliyor ve kimsenin bunu görmek isteyeceğini sanmıyorum. Bu yüzden başarıya, bu sınırı açık tutmaya odaklandım. Sınırı kapatmanın hiçbir haklı gerekçesi olamaz” açıklamasında bulunmuştu.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version