Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

ABD’de onlarca çocukta ağır sarılık vakası tespit edildi

ABD’de onlarca çocukta ağır sarılık vakası tespit edildi


Foto: AP


Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) çocuklarda 5’i ölümle sonuçlanan 109 ağır sarılık vakasını tespit ettiklerini açıkladı. Ülke genelinde doktorlara karaciğer hastalığı vakalarına karşı dikkatli olmaları için çağrı yapılan uyarı bülteni de güncellendi.

İLGİLİ HABER

Küresel salgın riski artıyor: ‘Gizemli’ hepatit virüsü Kanada’da da görüldü

İngiltere’de ortaya çıkan ve kısa zamanda 12 ülkede görülen nedeni belirsiz hepatit virüsü Kanada’da da tespit edildi.

ABD Hastalıkları Kontrol ve Önleme Merkezleri’nde (CDC) Bulaşıcı Hastalıklar Dairesi Müdür Yardımcısı Dr. Jay Butler telefon konferans yöntemi üzerinden yaptığı açıklamada, vakaların son 7 ayda 25 eyalet ve bölgede tespit edildiğini belirtti. Çocuklardan 14’ünün karaciğer nakline ihtiyaç duyduğu bilgisi verildi.

İLGİLİ HABER

Gizemli hepatit nedeniyle 17 çocuğun karaciğeri iflas etti

Dünya Sağlık Örgütü, gizemli hepatit salgını yüzünden şu ana kadar 16 yaş altı 17 hastaya karaciğer nakli yapıldığını açıkladı.

‘HASTALIĞIN TAM NEDENİNİ ARAŞTIRIYORUZ’

Amerika’nın Sesi’nde yer alan habere göre Butler, sarılık teşhisi konulan 109 çocuktan yarısı civarının, yaygın gribe neden olan adenovirüsle de enfekte olduğunu ancak dairenin hastalığın tam nedenini hala araştırdığını kaydetti.

Jay Butler, bu türden adenovirüsle bağlantılı sarılığın neredeyse tamamen bağışıklık yetersizliği olan çocuklarda görüldüğünü ancak CDC’ye ilk rapor edilen vakaların birçoğunda bağışıklık yetersizliği koşullarının bulunmadığını söyledi.

İLGİLİ HABER

7 ülkeden peş peşe vaka bildirimi geldi: 6 yaş altı çocuklarda Hepatit alarmı

Son olarak İsrail’de gündeme gelen, özellikle 6 yaş altı çocuklardaki hepatit vakalarındaki ani artış nedeniyle Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) aileleri uyardı.

‘HASTALIĞA YAKALANAN ÇOCUKLARIN ÇOĞI COVİD AŞISI OLMAYANLAR’

Butler, vaka tespit edilen çocukların çok büyük bir çoğunluğunun Covid aşısı olma kriterini karşılamadığını ancak bu durumun vakalarla bağlantısız göründüğünü ifade etti.

CDC, Covid enfeksiyonunun ya da diğer patojenler, ilaçlar ve hayvanlarla temasın bir rol oynayıp oynamadığını da inceliyor.

ABD VE AVRUPA’DA ÇOCUKLARDA SARILIK ALARMI

ABD ve Avrupa’da, karaciğer enflamasyonuna yol açan sarılık vakalarının çocuklar arasında gizemli bir şekilde artması yetkilileri alarma geçirmiş, bu durum dünya genelinde sağlık yetkililerini bu artışın nedenlerini araştırmaya itmişti.

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) bu hafta içerisinde yaptığı açıklamada, 20’nin üzerinde ülkeden en az 228 olası vakaya ilişkin rapor aldığını, ek 50 vakanın da inceleme altında olduğunu bildirmişti.

İLGİLİ HABER

WHO: Gizemli hepatitte bu belirtilere dikkat!

Dünya Sağlık Örgütü (WHO), çocuklar arasında hızla yayılan ‘gizemli hepatit’e karşı, mide ve bağırsakla alakalı belirtileri olanlar için ‘hijyen kurallarına uyma’ tavsiyesinde bulundu.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version