Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

1 Mayıs kutlamalarına polis yine müdahale etti, gözaltılar var

1 Mayıs kutlamalarına polis yine müdahale etti, gözaltılar var


İstanbul’da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutlamak için Beyoğlu ilçesindeki Taksim Meydanı’na yürümek isteyen 50’ye yakın kişi gözaltına alındı. Mecidiyeköy’de toplanarak Taksim’e yürümek isteyen kişilere polis ekiplerinin müdahalesi sert oldu.

1 Mayıs, bu yıl yoksulluğun, zamların ve baskıların gölgesinde kutlanıyor. Toplantı ve gösteri yürüyüşü yapılmasına izin verilmeyen Taksim Meydanı ve çevresinde sıkı güvenlik önlemleri alındığı görüldü.

İstanbul Valiliği tarafından 1 Mayıs tedbirleri kapsamında alınan karar doğrultusunda, saat 06.00’dan itibaren Taksim Meydanı’na çıkan yollar kapatıldı.

Hak-İş İstanbul İl Başkanlığı korteji, Gümüşsuyu Caddesi’nden “Hak-iş yürüyor mücadele büyüyor”, “Yaşasın 1 Mayıs İşçilerin Bayramı”, “İşte Hak-İş, İşte 1 Mayıs” sloganları atarak Kazancı Yokuşu’na geldi. Taksim Meydanı’nda 1 Mayıs 1977’de yaşanan olaylar sırasında hayatını kaybedenlerin anısına Kazancı Yokuşu’na karanfil bırakan gruptakiler, daha sonra Taksim Cumhuriyet Anıtı’na geçerek buraya çelenk sundu.

Burada konuşan HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, birlik, mücadele ve dayanışma gününde Taksim’de olduklarını anlatarak, “Bu mekan bundan tam 45 yıl önce bir kaosun, bir katliamın, bir ihanetin olduğu yerdir. Birlik, mücadele ve dayanışma için bu alanı dolduran emekçiler ne yazık ki kirli bir organizasyonun ve komplonun kurbanı edilmişlerdir.” dedi.

TAKSİM’E ÇIKMAK İSTEYENLERE GÖZALTI

Öğrenci Kolektifleri ve Üniversiteli Feminist Kolektif üyesi beş öğrenci ve Kafe – Bar Çalışanları Dayanışması’ndan üç işçi Taksim Meydanı’na yürürken gözaltına alındı. Toplumsal Özgürlük Partisi ve Halkevleri üyesi iki gruptan 12 kişiyi ise Taksim’e çıkarken Elmadağ’da gözaltına alındı. ÇHD İstanbul Şube, Beşiktaş Akaretler’de Gençlik Komitesi üyesi 30’a yakın öğrencinin darbedilerek gözaltına alındığını duyurdu.

Beşiktaş Barbaros Bulvarı’nda bir araya gelen HKP yöneticileri ve üyeleri yasaklanan Taksim’e yürümek istedi. HKP’lilerin yürüyüşüne polis izin vermedi. HKP’liler tek tek gözaltına alınırken arbede yaşandı. Gözaltına alınan 29 HKP üyesinden 4’ünün avukat olduğu bildirildi.

Mecidiyeköy’den Taksim’e yürümek isteyen kişilerin önü polis tarafından kesildi. Taksim’e çıkmakta isteyen kişilere polis tarafından müdahale edilirken 22 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

Beyoğlu Taksim Meydanı’nda bir binanın çatısına çıkıp pankart açan 2 TAYAD’lı eylemci slogan attı. Eylemciler gözaltına alındı.

İŞÇİDEN POLİSE: ‘NE VURUYORSUN, OTURDUĞUN EVİ BEN YAPTIM’

Gazeteci Zeynep Kuray’ın kamerasına yansıyan görüntülere gör Şişli’de ablukaya alınan inşaat işçisi Mustafa Akyol polise şöyle sitem etti: “Niye vuruyorsun ? Ben inşaat işçisiyim oturduğun evi ben yaptım, sana emir verenlerin oturduğu yeri de bugün yasaklanan Taksim’i de ben yaptım.”

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version