Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Zelenskiy dünya sanatçılarına seslendi: Müziğinizde bizi anlatın, sessiz kalmayın

Zelenskiy dünya sanatçılarına seslendi: Müziğinizde bizi anlatın, sessiz kalmayın


Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenskiy, müzik dünyasının en prestijli organizasyonlarından olan Grammy Ödül Töreni’nde izleyicilere seslenerek Rusya’nın işgali altındaki ülkesi için destek istedi.

Zelenskiy İngilizce yaptığı konuşmada, Rusya’nın saldırılarını, Ukrayna halkının, özellikle de çocukların hayallerini ve hayatlarını söndürmekle tehdit eden ölümcül bir sessizliğe benzeterek “Müzisyenlerimiz smokin yerine çelik yelek giyiyor. Hastanelerde kendilerini duyamasa bile yaralılara şarkı söylüyor. Ama müzik zaten engelleri aşar” diye konuştu.

‘MÜZİĞİNİZDE BİZİM ÖYKÜMÜZÜ ANLATIN, SESSİZ KALMAYIN’

Zelenskiy “Sessizliği müzikle doldurun. Bugün öykümüzü anlatarak doldurun. Savaşla ilgili gerçekleri sosyal ağlardan, televizyondan anlatın, yapabildiğiniz her şekilde bize destek olun ama sessiz kalmayın. Böylece şehirlerimize barış gelecektir” ifadelerini kullandı.

Müzik dünyasının en prestijli ödüllerinden Grammy’yi sunan The Recording Academy, ortağı Global Citizen ile birlikte tören öncesinde bağış toplamak ve insani yardım sunmak için sosyal medyadan “Ukrayna için ayağa kalk” adlı bir kampanya da başlatmıştı.

 

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version