Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Ukrayna’da tren istasyonu vuruldu: ’30’un üzerinde ölü var’

Ukrayna'da tren istasyonu vuruldu: '30'un üzerinde ölü var'



Rus ordusu, Kramatorks’ta sivillerin tahliyesi için kullanılan bir tren istasyonunu vurdu. Tahliye bekleyen siviller arasında 30’dan fazla ölü ve 100’den fazla yaralı var. Donetsk Valisi Kirilenko ise garın misket bombaları içeren İskender füzesi ile vurulduğunu açıkladı.

Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik müdahalesi devam ediyor. Buça ve Irpin’de savaş suçu işleyen Rus ordusu son gelen bilgilere göre Kramatorks’ta bir tren istasyonunu vurdu.

30’DAN FAZLA SİVİL ÖLDÜ

Ukrayna Demiryolları, Donetsk bölgesine bağlı Kramatorsk şehrinin tren garına Rus güçlerce düzenlenen füze saldırısında tahliye bekleyen 30’dan fazla sivilin öldüğünü, 100’den fazla sivilin yaralandığını bildirdi.

Ukrayna Demiryollarının Telegram kanalından yapılan açıklamada, “Kramatorsk tren garına 2 füze isabet etti. İlk belirlemelere göre, 30’dan fazla sivil öldü, 100’den fazla sivil yaralandı.” ifadesine yer verildi.

KAN DONDURAN GÖRÜNTÜLER

Saldırıya ilişkin paylaşılan görüntülerde, tren garında yanlarında bavulları bulunan sivillerin ve gar görevlilerinin kan içinde yerde yattıkları görülüyor.

‘GÜVENLİ BİR BÖLGEYE GİDEN TRENLERİ BEKLİYORLARDI’

Donetsk Valiliği’nden yapılan açıklamada, “Binlerce kişinin tahliyesi sırasında Kramatorsk tren istasyonuna İskender füzeleriyle saldırı düzenlendi. 30’dan fazla kişi öldü, 100’den fazla kişi yaralandı. Kramatorsk sakinleri o sırada savaştan kaçıyor ve güvenli bir bölgeye giden trenleri bekliyordu” denildi.

Donetsk Valisi Pavel Kirilenko, garın misket bombaları içeren İskender füzesi ile vurulduğunu açıkladı.

SİVİLLERİN TAHLİYESİ İÇİN KULLANILIYORDU

Ukrayna’nın doğusunda yer alan tren istasyonu sivillerin tahliyesi için kullanılıyordu. Söz konusu tren hattı Lavyansk, Kramatorsk ve Lyman gibi şehirler için ‘tek çıkış yolu’ olarak biliniyor.

RUSYA İNKAR ETTİ

Sputnik Türkçe’nin aktardığına göre, Rusya Savunma Bakanlığı tren istasyonuna yapılan saldırıyı kendilerinin gerçekleştirmediğini açıkladı.

Açıklamada, istasyona saldırıda kullanılan ‘Toçka-U’ taktik füzelerinin yalnızca Ukrayna silahlı kuvvetleri tarafından kullanıldığı vurgulandı.

Bakanlığın açıklamasından öne çıkanlar şu şekilde:

– Kiev milliyetçi rejiminin temsilcilerinin, Rusya tarafından 8 Nisan’da Kramatorsk kentindeki tren istasyonuna gerçekleştirdiği iddia edilen ‘roket saldırısı’ ile ilgili tüm açıklamaları provokasyon ve kesinlikle doğru değil.

– 8 Nisan’da Rus silahlı kuvvetlerinin Kramatorsk şehrinde herhangi bir operasyon düzenlemedi ve böyle bir operasyon ve planlanmamıştı.

– Parçaları Kramatorsk tren istasyonunun yakınında bulunan ve görüntüleri görgü tanıkları tarafından yayınlanan Toçka-U taktik füzelerinin yalnızca Ukrayna silahlı kuvvetleri tarafından kullanıldığını özellikle vurguluyoruz.

 


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version