Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Ukrayna’da tren garı füzeyle vuruldu; en az 30 ölü

Ukrayna’da tren garı füzeyle vuruldu; en az 30 ölü


Rusya’nın Ukrayna’yı işgal girişiminde 44. gün kanlı bir saldırıya sahne oldu. Ukrayna’da Kramatorsk tren garı iki füzeyle vuruldu. Tren garına yapılan füze saldırıları sonucu en az dört vagon yanarak imha oldu. Fransız Haber Ajansı (AFP), saldırıda en az 35 kişinin öldüğünü duyurdu. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelensky, tren istasyonunun Rus güçlerce ‘Toçka-U’ füzesi ile vurulduğunu açıkladı. Rusya ise bu iddiayı reddetti. AB ise yaptığı açıklamayla saldırıyı şiddetle kınadı.

Ukrayna Demiryollarının Telegram kanalından yapılan açıklamada, “Kramatorsk tren garına 2 füze isabet etti. İlk belirlemelere göre, 30’dan fazla sivil öldü, 100’den fazla sivil yaralandı.” denildi. Saldırıya ilişkin paylaşılan görüntülerde, tren garında yanlarında bavulları bulunan sivillerin ve gar görevlilerinin kanlar içinde yerde yattıkları görülüyor.

ZELENSKY: RUSYA VURDU

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelensky, tren istasyonunun Rus güçlerce ‘Toçka-U’ füzesi ile vurulduğunu açıkladı. Zelenskiy, Telegram hesabından yaptığı açıklamada, “Binlerce sivil Ukraynalının tahliye edilmeyi beklediği Kramatorsk tren istasyonunu Toçka-U füzesiyle vurdular. Ruslar yöntemlerini terk etmiyor. Savaş alanında bize karşı koyacak güç ve cesaretten yoksun oldukları için sivillere saldırıyorlar. Bu, sınırı olmayan bir kötülüktür ve eğer cezalandırılmazsa asla durmayacaktır.” ifadelerini kullandı.

AB, SALDIRIYI ‘ŞİDDETLE’ KINADI

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Kramatorsk tren garına düzenlenen saldırıyı kınadı.Borrell, “Saldırıyı şiddetle kınıyorum. Bu haksız saldırı, savaştan kaçanların kaçış yollarını engellemeye yönelik ve onların acı çekmesine neden olan bir başka girişim.” ifadesini kullandı.

Yesterday #Ukraine asked civilians to leave the eastern part of Ukraine. Today the #russian troops hit the people who were waiting for the train in #Kramatorsk. 35 adults and 4 children died.@CNN @POTUS @BBCBreaking#RussianWarCrimesInUkraine#RussiaUkraineWar pic.twitter.com/roh737hjzj

— Vitalii Dudka (@VitaliiDudka) April 8, 2022

RUSYA, İDDİALARI REDDETTİ

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Donetsk bölgesindeki bazı tren istasyonlarında Ukrayna birliklerine gelen silahları ve Odessa’daki yabancı paralı savaşçı hazırlık merkezini vurduklarını bildirdi. Konaşenkov, “Bastion kıyı füze sisteminden atılan yüksek hassasiyetli roketlerle Odessa’nın kuzeydoğusundaki Krasnoselka yerleşim birimi civarında bulunan yabancı paralı savaşçıların toplanma ve hazırlık merkezi vuruldu.” ifadelerini kullandı.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇


Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version