Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Ukrayna: Rus askerlerinin kadınlara tecavüz ettiğine dair haberleri soruşturuyoruz

Ukrayna: Rus askerlerinin kadınlara tecavüz ettiğine dair haberleri soruşturuyoruz


Ukrayna yetkilileri, Rus güçlerinin ülkede kadınlara tecavüz ettikleri yolundaki haberleri ve iddiaları soruşturduklarını açıkladı.

Kiev’deki BBC muhabiri Yogita Limaye’ye konuşan bazı Ukraynalı kadınlar, işgalci Rus askerlerinin kendilerine tecavüz ettiklerini söylemişlerdi.

 

Ukrayna İnsan Hakları Komiseri Lyudmyla Denisova, sadece başkent Kiev yakınlarındaki Buça’da bir evin bodrumunda yaklaşık 25 kız çocuğuna ve kadına sistematik olarak tecavüz edildiğini söyledi.

 

Denisova, “Ancak insanlar başlarına gelenleri anlatmakta tereddüt ettiğinden, halen cinsel suçların boyutunu tespit etmek mümkün değil” dedi.

 

Ukrayna merkezli insan hakları kuruluşu La Strada-Ukraine, Rus askerlerini, tecavüzü savaş silahı olarak kullanmakla suçladı.

 

Kuruluşun yetkililerinden Kateryna Cherepakha, çok sayıda kişinin kendilerini telefonla arayarak Rus askerlerini tecavüzle suçladığını söyledi.

 

Rusya ise askerlerine yönelik tecavüz iddialarını reddediyor.

 

Ukrayna, Birleşmiş Milletler’in, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i, tecavüz dahil çeşitli savaş suçları işlendiği yönündeki iddialar nedeniyle yargılamak amacıyla özel bir mahkeme kurmasını istiyor.


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version