Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Ukrayna: Rus askerleri Çernobil’den çekildi

Ukrayna: Rus askerleri Çernobil'den çekildi


Fotoğraf: AA


Ukrayna Ulusal Nükleer Enerji Üretim Kuruluşu (Energoatom), Rus askeri birliklerinin Ukrayna’daki Çernobil Nükleer Santrali’nden çekildiğini ve santralde yabancı olmadığını duyurdu.

Ayrıca, Rus ordusunun Ukrayna’nın başkenti Kiev bölgesinde bulunan Slavutiç kentinden de çekildiği kaydedilen açıklamada, “Rus güçleri, santralden ayrılırken esir aldıkları Ukrayna Ulusal Muhafızlarını da götürdü” bilgisi verildi.

BBC Türkçe ‘de yer alan habere göre Energoatom’dan yapılan açıklamada “Bu sabah, işgalciler Çernobil nükleer santralinden ayrılma niyetlerini açıkladılar” denildi. Şirket, Rus birliklerinin Çernobil etrafındaki yasak bölgenin en kirli kısımlarında siper kazdıklarını ve “önemli dozlarda” radyasyona maruz kaldıkları haberlerini doğruladı. Bağımsız kaynaklarca henüz doğrulanmayan haberlere göre bazı askerler Belarus’ta tedavi altına alındı.

Çernobil Nükleer Santrali, 24 Şubat’ta Rus birlikleri tarafından ele geçirilmiş, daha sonra santraldeki nükleer izleme sistemlerinin Uluslararası Atom Enerjisi Kurumuna veri aktarmayı durdurduğu belirtilmişti.

Tesis, 1986’da dünyanın en büyük nükleer kazası olarak adlandırılan olaya sahne olmuştu.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version