Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Tutuklanan İbrahim Haskoloğlu’ndan ilk açıklama: Gazeteci olarak üzerime düşeni yaptım

İbrahim Haskoloğlu gözaltına alındı


Geçtiğimiz günlerde e-Devlet’in hacklendiği ve çok sayıda kişinin kimlik bilgilerinin sızdırıldığı iddialarından sonra hackerların kendisine ulaştığını söyleyen, ardından da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ve MİT Başkanı Hakan Fidan’ın kimlik kartlarını sansürleyerek sosyal medyadan paylaşan gazeteci İbrahim Haskoloğlu’nun tutuklanmasının yankıları devam ediyor.

“Kişisel bilgileri hukuka aykırı yolla ele geçirme” iddiasıyla tutuklanan gazeteci İbrahim Haskoloğlu’ndan ilk açıklama geldi.

Avukatı aracılığıyla açıklama yapan Haskoloğlu, “Ben vatandaş ve bir gazeteci olarak üzerime düşeni yaptım” dedi.

Haskoloğlu, “Bu olayda benim dışımda hemen hemen bütün gazetecilerin haberi var, bu veriler onlara da gönderildi ama kimse bu işin üzerine gitmedi. Ben vatandaş ve bir gazeteci olarak üzerime düşeni yaptım. Çok büyük bir pişmanlığım yok tek üzgünlüğüm keşke bu olay bu şekilde çözülmeseydi. Bütün kamu kuruluşlarıyla birlikte elimden gelen her şeyi yapmaya hazırdım. Tek ricam bu konunun siyasi rant malzemesi yapılmaması” ifadelerini kullandı.

Serbest Görüş:

‘DEVLET YETKİLİLERİNE BİLDİRİYOR’

Avukatı Emrah Karatay da “Bu durumu esasında devlet yetkililerine bildiriyor. Mustafa Şentop dahil, iktidar partisinden birkaç milletvekiline bildiriyor. Bakanlar, SİBERAY, Emniyet Genel Müdürlüğü, İletişim Başkanlığı, İçişleri Bakanlığı’na bildiriyor ve en son Milli İstihbarat Teşilatı’na bildiriyor. Üstüne düşen her şeyi aylar öncesinden yapıyor. 3 ay bekledikten sonra o tweet’i atıyor müvekkilim. Bunları ispatlayacağız delilleri var bizde, ancak şu an telefon ve bilgisayara el konulduğu için bir şey yapamıyoruz. Bir bilirkişi incelemesi yapılacak. En geç iki hafta içerisinde bu raporun çıkmasını bekliyoruz” açıklamasını yaptı.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version