Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

THY’de huzur hakkına yüzde 190 zam, ‘kazanımları’ eski seviyesine taşımış

THY’de huzur hakkına yüzde 190 zam, ‘kazanımları’ eski seviyesine taşımış


Türk Hava Yolları (THY), yönetim kurulu üyelerine huzur hakkı ödemelerinde yüzde 190 zam yapıldığı haberiyle ilgili “Kazanımlar eski seviyesine taşındı” açıklamasını yaptı.

Birgün gazetesinin haberinde geçen yıl 8 bin 678 TL olarak ödenen ‘huzur hakkı’ ücretinin bu yıl yaklaşık yüzde 190 artışla 25 bin TL’ye çıkartıldığı belirtilmişti. Yılda dört kez ödenen ikramiye ücretinin de bu tutarda verilmesinin kararlaştırıldığı öğrenilmişti.

 

THY Basın Müşavirliği’nin açıklamasında, “Huzur hakkı ödemelerinde kesinti sonrası yapılan iyileştirmeyle kazanımlar eski seviyesine ve günümüz koşullarına uygun bir noktaya taşınmıştır” dendi.

 

THY’nin açıklamasının tamamı şöyle:

 

“Bazı haber mecralarında Yönetim Kurulu üyelerimizin huzur hakkı ödemelerine yüzde 190 oranında zam yapıldığı bilgisi paylaşılmaktadır. Türk Hava Yollarının pandemi döneminde küresel havacılık sektöründe pozitif ayrışması tüm çalışanlarının azmi ve fedakarlığı sayesinde olmuştur. Yönetim Kurulu üyelerimiz de bu fedakarlığa dahil olarak 2020 yılında huzur hakkı ödemelerinde yüzde 50 indirim kararı almıştır.

 

Salgının etkilerinden hızlı bir şekilde sıyrılarak güçlü finansal sonuçlar elde eden ortaklığımızın 2021 yılında rekor seviyede bir kâr elde etmesinde Yönetim Kurulu üyelerimizin önemli bir katkısı bulunmaktadır. Huzur hakkı ödemelerinde kesinti sonrası yapılan iyileştirme ile kazanımlar eski seviyesine ve günümüz koşullarına uygun bir noktaya taşınmıştır.”

 

‘Feragat ettim’ demişti

 

THY Yönetim Kurulu’nda Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un eşi, Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV) Başkanı Fatmanur Altun’un da yer alması kamuda birden fazla maaş alan bürokrat ve AKP’li siyasetçileri gündeme getirmişti. Konu CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’in iddialarıyla tartışılmıştı.

 

CHP’li Özel, Altun ailesinin evine beş maaş birden girdiğini, Fahrettin Altun’un da Borsa İstanbul Yönetim Kurulu üyeliğiyle Manas Üniversitesi’nden de maaş aldığını öne sürmüştü.

 

İddialar üzerine Altun ailesi Özel’le mahkemelik olurken Fatmanur Altun, 2020’de pandemi döneminde THY’deki maaşı için “Feragat ettim” demişti. Ancak mahkemeye verilen yanıtla Altun’un 2021’in başından itibaren maaşını almaya devam ettiği ortaya çıkmıştı.


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version