Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Taksiciler Odası Başkanı, yüzde 40 zammı yeterli bulmadı: Daha fazla artmalı

Taksiciler Esnaf Odası, İBB’nin düzenlemesini mahkemeye götürüyor


İstanbul’da 6 Nisan’da yapılan Ulaşım Koordinasyon Merkezi toplantısında toplu taşıma ücretlerine yüzde 40 oranında zam yapıldı. Ancak Taksiciler Odası Başkanı Eyüp Aksu’ya göre bu oran yeterli değil.

Gelirlerinin giderlerini karşılamadığını anlatan Eyüp Aksu, “Giderlerimiz yüzde 100 oranında arttı ama gelirimize yüzde 40 oranında zam yapıldı. Tabi ki bu yeterli değil. biz akaryakıta, giderlerimize ne kadar zam yapıldıysa aynı oranda bizim tarifemiz de iyileştirilsin.” dedi.

Eyüp Aksu, İBB’nin taksi sorununun çözümü için önerdiği 5 bin yeni taksiye ise karşı çıktı. Aksu’ya göre yeterli zam yapılırsa, ‘taksi sorunu’ da çözülür: “Taksimetre tarifeleri, indi bindi tarifesi iyileşirse, istediğimiz oranda zam yapılırsa yolcunun şikayeti de ortadan kalkar. Taksici gitmemezlik yapmaz.”

Son yapılan zamla birlikte taksi kısa mesafe ücreti 20 TL’den 28 TL’ye çıkarılmıştı. Taksilerde 3 lira 75 kuruş olan indi-bindi ücreti ise 5,25 lira olmuştu. Taksimetre açılışı ise 9 lira 80 kuruşa yükseltilmişti.

 

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version