Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

‘Suudi Kralı ile pazarlıktaki dudak uçuklatacak ayrıntılar neydi acaba?’

‘Suudi Kralı ile pazarlıktaki dudak uçuklatacak ayrıntılar neydi acaba?’


Gazeteci Murat Yetkin, ‘Erdoğan’ın her yaptığında keramet arayan’ AKP’li bir iş insanı olan kaynağının kendisine ‘Suudi Kralının Mekke’de Erdoğan’la namaz kılarak İslam dünyasının liderliğini fiilen ona devretmiş olacağına samimiyetle’le inandığını ve ‘Kaşıkçı dosyasıyla ilgili sorusuna “O dosya üzerindeki pazarlıkları biliyor musun? Senin bile dudağını uçuklatacak detaylar var.” dediğini yazdı.

Yetkin, ‘Mahkemenin 26 sanığın Türkiye topraklarında işlenen cinayete katılmakla suçlandığı davayı, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’dan görüş sorduktan sonra durdurup dosyayı Suudi makamlarına devretmesi kapalı kapılar ardında yürütülen pazarlıkların sonucu muydu? “Dudak uçuklatan” ayrıntılar neydi acaba?’ diye sordu.

Murat Yetkin şunları yazdı

Muhalif Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı (İngilizce kaynaklarda Jamal Khashoggi) 2 Ekim 2018 tarihinde vize almak için İstanbul’daki Suudi Arabistan Başkonsolosluğuna girdi ve bir daha kendisini gören olmadı. Suudi Arabistan’dan gelen ve aralarında Suudi İstihbarat yetkililerinin de bulunduğu bir ekibin Kaşıkçı’yı sorgularken öldürüp cansız bedenini parçalara ayırdıktan sonra ortadan kaldırdığı tahmin ediliyor; beden parçaları hala bulunmadı.

Şimdi ne değişti de dava dosyası cinayetin sorumlusu olan yönetime devrediliyor?

Suudi Kralının Mekke’de Erdoğan’la namaz kılarak İslam dünyasının liderliğini fiilen ona devretmiş olacağına samimiyetle inanan kaynağım, Kaşıkçı dosyasıyla ilgili soruma bir de şu yanıtı verdi:
“O dosya üzerindeki pazarlıkları biliyor musun? Senin bile dudağını uçuklatacak detaylar var.”

Yani mahkemenin 26 sanığın Türkiye topraklarında işlenen cinayete katılmakla suçlandığı davayı, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’dan görüş sorduktan sonra durdurup dosyayı Suudi makamlarına devretmesi kapalı kapılar ardında yürütülen pazarlıkların sonucu muydu?

“Dudak uçuklatan” ayrıntılar neydi acaba?

..

İçeride hayat pahalılığı dar gelirlileri, geçim sıkıntısı çekenleri kasıp kavururken kasıp kavururken Erdoğan’ın dış dünyadan bulacağı parayla ekonomiyi düzelteceği ve böylece 13 ay sonraki seçimi alacağı inancı hâkim AK Parti cenahında.

Bu çerçeveye Birleşik Arap Emirlikleriyle, İsrail’la aranın düzeltilme çabaları dahil. ABD Türkiye’ye yeniden yanaştıysa bu sadece Ukrayna siyaseti nedeniyle değil, bu manevralar nedeniyle de.

Ama sormuza dönelim: Suudi Arabistan’la bir ara dibe vuran ilişkiler Kaşıkçı cinayeti davası üzerinden yapılan pazarlıklarla mı düzeltilecek?

Ama kaynağıma göre, Kral Salman’ın Erdoğan’ı Bayram Namazına çağırması “Suudi Krallığının Türkiye’ye biatı” anlamına geliyordu ve diğerleri de bunu izleyecekti.

Dedim ya, inanmak istedikten sonra inanıyorsunuz, hal budur….

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version