Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Son anket: ‘Temel sorun ekonomi’ diyenlerin oranı yüzde 92’ye çıktı

İstanbul’da yaşamanın maliyeti bir yılda yüzde 50,18 arttı


Ipsos Araştırma Şirketi 800 kişiyle gerçekleştirdiği Antikriz Raporu’nu yayımladı. Türkiye’nin en önemli sorunun ‘ekonomi’ olduğu belirtilen raporda, her 10 yurttaştan 9’u KDV indirimlerinin yeterli bir çözüm olmadığını belirtiyor. Ankete katılan vatandaşların yüzde 58’i son 1 yılda hane gelirinin azaldığını, yüzde 10’u ise arttığını söylüyor. Temel sorunun ‘ekonomi’ olduğunu söyleyenlerin oranı ise yüzde 92’ye çıktı.

AKP rejiminin enflasyonla mücadelede en önemli ‘silahlarından’ biri de KDV indirimleriydi. Erdoğan, 28 Mart 2022’de kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamada yeni KDV düzenlemelerini duyurmuştu. Ancak söz konusu indirimler neredeyse hiç bir işe yaramadı.

Ipsos Araştırma Şirketi, mart ayı sonunda bazı temel tüketim ürünlerinde yapılan KDV indiriminin yeterli olup olmadığını vatandaşlara sordu. Her 10 vatandaştan 9’u yapılan KDV indirimlerinin marketteki yüksek fiyatlara yeterli bir çözüm olmadığı söylüyor.

KDV İNDİRİMİ FİYATLARI YANSIMADI

Temizlik ürünleri, şampuan, tuvalet kağıdı bebek bezi ve hijyenik ped gibi bazı ürünlerdeki KDV oranının yüzde 18’den yüzde 8’e indirilmesinin marketteki fiyatlara yansımadığını düşünenlerin oranı yüzde 81. Bu indirimin fiyatlara yansıdığını düşünenlerin oranı ise sadece yüzde 8.

Gerek gıda ürünlerine gerekse de diğer ürünlere yapılan KDV indirimin temel tüketim ürünlerindeki yüksek fiyatlar için yeterli bir çözüm olmadığını düşünenlerin de oranı yüzde 90 olarak tespit edildi.

MİLLET YORULDU!

Ankete katılan vatandaşların yüzde 58’i son 12 ay içinde hane gelirinin azaldığını, yüzde 10’u ise hane gelirinin arttığını söyledi. Salgın ve ekonomik problemler toplumun ruh halini de etkiliyor. Özellikle ekonomik problemlerin artması ile bireyler daha yorgun ve bıkkın hissediyor. Yorgunluk hissinin ilk defa yüzde 60 seviyesinde olduğu görüldü. Ankete katılan yurttaşların yüzde 91’i Türkiye’de ekonominin en önemli bir sorun olduğu görüşüne hakim.

 

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version