Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Savcılık mütalaasını açıkladı; Ekrem İmamoğlu için 4 yıl hapis talebi

Ekrem İmamoğlu: Gözleri kararmış, İETT ve İSKİ’yi batırmak istiyorlar


31 Mart 2019 seçimlerinin iptal edilmesinin ardından YSK üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılanan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun davasında savcılık mütalaasını açıkladı. Savcılık, İmamoğlu’nun 4 yıl 1 aya kadar hapis cezasıyla cezalandırılmasını istedi.

İBB Başkanı İmamoğlu’nun, Binali Yıldırım’a 13 bin oy fark attığı 31 Mart 2019 seçimlerinin iptal edilmesinin ardından yaptığı basın açıklamasında, YSK başkan ve üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davada mütalaa açıklandı. Savcılık, 4 yıl 1 aya kadar hapis cezasıyla cezalandırılmasını istedi.

Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya Ekrem İmamoğlu katılmazken, avukatı Kemal Polat hazır bulundu. Hakim önceki celse sanık tarafının reddi hakim talebinin Anadolu 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nce değerlendirildiğini ve talebin reddedildiğini söyledi.

İmamoğlu’nun avukatı: Komedi!

Ekrem İmamoğlu’nun avukatı Kemal Polat, herhangi bir ceza verilmesinin hukuken mümkün olmadığını söyledi. Cumhuriyet’e konuşan Polat, “Çünkü YSK üyelerine yönelik herhangi bir beyan yok. Bu olayların gelişiminden ve müvekkilimin ifadesinden tüm basında yer alan olayın yansımalarında açıkça belli. Zorlamayla müvekkilimin kastı bu olmamasına ve bunu defalarca beyan etmiş olmasına rağmen ‘zorlamayla niyet okumak hukukun koruyabileceği ve hukukun sınırları içerisinde kalarak verilmiştir’ denilebileceği bir kararın konusu olamaz.” dedi.

Adil yargılama konusundaki şüphelerini dile getirdiğini ifade eden Polat, “Kişilerin siyasi mensubiyetlerinin yargılama sırasında rol oynamaması gerektiği düşüncemizi de söyledik. Hukuken olmayan ve YSK üyelerine yönelik bir kasıt da içermeyen sözlerden dolayı ceza verilmesi komedi. Bu komediye sayın mahkemenin alet olacağına düşünmek istemiyorum. Detaylı savunmalarımızı yapacağız.” diye konuştu. 

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version