Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Rusya’dan, Baykar İHA’ları hakkında belge paylaşımı

Rusya'dan, Baykar İHA'ları hakkında belge paylaşımı


Rusya Savunma Bakanlığı sosyal medya hesabı üzerinden Ukrayna’nın Bayraktar İHA’ları için 20 litre kapasiteli aerosol püskürtme sistemi istediği belgeleri paylaştı. 

Bakanlığın yayınladığı belgede, dünya çapında uçak ve helikopterler için en büyük motor üreticilerinden biri olan Motor Sich firmasının, Baykar Teknoloji’ye İHA’ları en az 20 litre kapasiteli aerosol püskürtme sistemleri ve mekanizmalarıyla donatma imkânı olup olmadığı yer alıyor.

Rusya Savunma Bakanlığı’nın paylaşımı şöyle:

Rusya Savunma Bakanlığı’nın paylaşımı üzerine Türkiyeli uzay mühendisi Arda Mevlütoğlu’da sosyal meda üzerinden açıklamada bulundu. Mevlütoğlu açıklamasında, “Rus Savunma Bakanlığının ve Rusya Federasyonu Büyükelçiliğinin paylaştığı bu yazı, Ukrayna’nın İhracat Kontrol Dairesi’nin Baykar Tecnoloji’ye gönderdiği sorulara, firmanın yanıtlarını içeriyor. Bu sorular Baykar’a neden sorulmuş? Nedeni, yazının “Konu” hanesinde gizli. “MS500”, yani Motor Siç firması tarafından üretilen ve Akıncı İHA’da kullanılacak motor ile ilgili. Bu motorun Baykar’a satışı için, Ukrayna’nın İhracat Kontrol Kurumunun bir ihracat lisansı çıkartması gerekiyor. Bunun için de firmanın yanıtlaması gereken sorular var. İşte Rusların paylaştığı belge, o sorulara verilen yanıtlar. Peki 20 litre aerosol’ün hikmeti nedir? Çok basit. Ukraynalılar, Avrupa Birliğinin insansız hava aracı ihracat kontrol mevzuatını uygulamışlar. Yani özet olarak Ukraynalılar Baykar’a, “Akıncı İHA için bu motoru istemişsiniz ama bu İHA, 20 litre veya daha fazla aerosol taşıma ve salma mekanizmasına sahip mi?” diye soruyor, AB mevzuatı uyarınca” ifadelerini kullandı.

Mevlütoğlu’nun paylaşımları şöyle:

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version