Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Rusya, Mariupol’ün ele geçirildiğini resmen açıkladı

Rusya, Mariupol’ün ele geçirildiğini resmen açıkladı


Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik işgal girişiminde 57. güne girildi. Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna’nın Mariupol kentinin ele geçirildiğini duyurdu.

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Mariupol’de kontrolü tamamen ele geçirdiklerini Putin’e iletti. Şoygu’nun Putin’e kontrolün ele geçirildiğini açıklamasının ardından Putin’den ilk açıklama geldi. Putin, Mariupol’ün ele geçirilmesini büyük başarı olarak tanımlayarak Şoygu’yu başarılı operasyon için tebrik etti.

Yük trafiği açısından Ukrayna’nın en büyük beşinci limanı olarak kabul edilen Mariupol’ün Azak Denizi’ndeki en işlek ticari deniz merkezi olduğu biliniyor. Marupol’ün ele geçirilmesiyle Luhansk’tan, Donetsk ve Kırım’a kadar kesintisiz bir kara koridoru oluştu. Böylece Ukrayna’nın, Azak Denizi ile bağlantısı tamamen koptu.

Putin ayrıca, Mariupol’de Ukraynalı askerlerin bulunduğu çelik fabrikasına baskın yapılmamasını söyleyerek orduya ‘bekleme’ talimatı verdi. Şoygu ise fabrikadaki Ukraynalı askerlere ilişkin, “Azovstal Çelik Fabrikası’nda bulunan 1478 Ukrayna askeri teslim oldu, hala 2 bin asker bulunuyor.” açıklamasında bulundu.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version